2024-04-23
今日我返工返到有少少累,想找間有我愛飲食嘅餐館犒賞自己,於是我就到左位於灣仔嘅中華小館😊。✅ 乾逼拆蟹肉粉絲煲 🍲呢個好食!蟹肉口感Q彈,鮮美之極,粉絲吸收咗蟹肉嘅鮮味,讓我每一啖都滋味😋。✅ 八味一口豆腐🥦一口豆腐瞬間洩露所有秘密!每種味道都配合得好恰當👍。✅ 脆皮鳳梨咕嚕肉 🍍咬一口,唔止係脆,應該話係爆脆!口中爆出嘅係無止境嘅酸甜滋味😊,果真名不虛傳!呢啲要分享嘅!💖💥✅ 口水雞🐔呢隻雞真係有夠水準,嫩滑唔柴,吸收咗香氣四溢嘅醬汁滋味,食得出主廚嘅用心良苦👄。✅ 厚切叉燒皇 🍖見到叉燒喺面前,只係覺得今晚就喺度,有種回到家嘅感覺。皮脆肉嫩,無得抵擋。😍😍。✅ 片皮鴨 🦆好滿足咁見到唔同份量嘅鴨肉,片皮鴨肉質嫩滑,皮香脆碎, 偏甘美味,食過一次就會有第二次👍👍💖。同樣食物,唔同嘅做法,讚得黎都唔覺得過譽💯。如果話有10分,我準備度數碌10分啦🌟!全部食物,都係熱辣辣上台,值得介紹俾大家!