今日去左呢間位於旺角金雞廣場新開業既樓上舖,點左佢呢度一份首本名菜,有意想唔到既驚喜。主要係覺得佢價錢唔太貴,又岩岩開業,估唔到佢塊豬扒同雞扒烹調得幾有水準!1. 「西班牙無骨黑毛豬柳扒」 配 意粉 及 蜂蜜柚子茶豬柳扒好大塊,外皮爽脆,咬落去肉質就非常細嫩,肉汁好多而且好香,脂肪分佈好平均,恰到好處,唔會覺得好瘦好硬,亦唔會覺得太油膩!唔會太肥亦唔會太瘦,呢個真係抵讚,百五蚊比較難搵到高質既豬扒,烹調手法睇得出係下過心思。2. 「香煎美國醉香雞扒」配 薯條 及 柑桔話梅蜜雞扒亦唔執輸,皮脆得黎亦有輕微醉雞汁做點缀,Perfect match,九十幾蚊黎講算係好抵,柑桔話梅蜜亦有驚喜,唔會太甜,食左咁多油膩肉類飲番杯,感覺好好多。最後,估唔到佢個甜品咁好食!我平時真係唔多鐘意食朱古力,但佢呢個朱古力心太軟真係幾高質,個皮好脆,一挖入去熱騰騰既朱古力醬即刻流哂出黎,暖透心扉。順帶一提係,間餐廳啲佈置都幾有心思別緻,充滿聖誕氣氛,空間又比較寬敞,坐得幾舒服,我都幾鐘意,會再食!

1. 「西班牙無骨黑毛豬柳扒」 配 意粉 及 蜂蜜柚子茶

2. 「香煎美國醉香雞扒」配 薯條 及 柑桔話梅蜜

西班牙無骨黑毛豬柳扒
2021-12-29
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
Celebration
Anniversary