2022-08-23
之前食過碼頭故事,佢嘅麻辣火鍋相當高質,同一層另一邊開左姊妹新店,專做魚湯火鍋,食過返尋味,一於又去試吓主打嘅魚湯✨鴛鴦鍋$148先生鍾意食辣,我就唔食得辣,鴛鴦鍋就最啱我哋。麻辣紅鍋五種辣度,先生點左最小嘅辣度,已經表示夠辣夠麻,食得過癮。我就嗌左鰂魚鍋,湯底清甜又有鮮味。侍應會放原條鰂魚落去煮,熟後會先舀一碗魚湯俾我哋飲,真係非常鮮甜。之後再試魚肉,肉質細軟,煎香過嘅魚皮脆口惹味。安格斯肥牛半份$118肥牛肥瘦適中,油香肉味令人十分滿足,而且唔多筋,肉質都幾滑。鱸魚$198條鱸魚開邊上碟,賣相好靚。比起鯽魚更鮮甜,肉質更細膩滑溜😋 呢度主打嘅魚,果然夠水準👍🏻 唯一係細骨多要小心剔走。四色菜籃 $68菜籃包括:冬菇、粟米、木耳,同兩款蔬菜🥬全部都新鮮爽甜。炸支竹$38茴香小油條$38油條入面有切得細碎嘅茴香菜,細細條放入鍋中,吸收曬湯底嘅精華,仲有茴香獨特嘅香味,特別好食!紅糖冰粉第一次食咁有地方色彩嘅糖水。冰粉又涼又滑,拌以花生碎,山楂甜湯酸酸甜甜,仲青提子乾增加口感,唔係只得甜味咁簡單!食完仲可以清走口中濃味☺️
鴛鴦鍋$148
安格斯肥牛半份$118
鱸魚$198條
四色菜籃 $68
菜籃包括:冬菇、粟米、木耳,同兩款蔬菜🥬全部都新鮮爽甜。
炸支竹$38
茴香小油條$38