2019-04-16
朋友生日諗住食餐好啲嘅西餐,見呢度有唔少好評,就過黎試吓。今日一行四人黎呢間餐廳,裝修其實幾舒適,燈光柔和都幾適合幾個朋友黎傾下計。但食物要慎選呀~小食同前菜都還好,但二人份的主菜價錢貴得黎又唔值個價錢。香煎蟹餅伴沙律配油醋汁🥗 $148 |都幾特別,炸皮不會太厚而且很脆,切開會見到有一條條蟹肉,入面有小小薯仔,味道好夾好好食,但個沙律就似變左做伴碟咁。20oz 美國極級肉眼扒 $588 |牛扒好大塊而且好厚,叫左五成熟,望落都燒得好靚,重牛味,但偏鞋身。西班牙海鮮飯(二人份)$358 |上碟時鐵鍋仍是熱的,我們四人分二人份量仍然覺得太多。材料豐富但唔係好新鮮,飯的口感比一般意大利飯硬身,最重要的醬汁都好奇怪,食落好鹹但又無乜其他味,好單調。雖然份量多,但味道絕對不值得這個價錢。烤紐西蘭羊仔T骨扒 $198 |呢個係全菜入面最好食的!調味好好,羊仔肉肉質香軟,而且沒有很多脂肪都非常香!不會像吃羊架食到成口都係油。
香煎蟹餅伴沙律配油醋汁🥗 $148 |
20oz 美國極級肉眼扒 $588 |