2020-03-23 1149 views
一直都有聽過Aqua個景色好靚,咁啱係香港餐廳週,就約埋一班朋友去試一試個lunch menu。一開始送左個三文魚臉豬dun嘅小菜俾我地,我地都有啲驚喜(其實每枱都有),酸酸地加埋啲海草幾開胃。我頭盤就叫左個薄切油甘魚伴三文治魚籽及酸汁水晶,不過不失,油甘魚幾新鮮。另外主菜叫咗意大利辣蕃茄醬通粉配黑水欖及羊奶芝士,非常普通,賣相亦無特別,有啲失望。甜品就叫咗塔雷吉歐乳酪配巴馬臣芝士伴自家製甜酸醬。甜酸醬其實係蜜糖,配搭芝士非常合適,三樣入面比較出色。最不滿既係餐廳冷氣非常唔夠,一坐低,個太陽曬住我地個位,熱到爆,食到一半已經出汗,好似係溫室入面食嘢咁。我地快快手食完就走了。整體嚟講,呢度比較適合夜晚同另一半黎,享受一下浪費氣氛。對食物質素就唔好咁高要求啦。

2020-03-21
$280 (Lunch)
Celebration
Birthday