2017-05-03 114 views
今日和友人行街路過呢間以打拳為主題既泰國餐廳,大家覺得幾得意,望入去又好多人食嘢,於是決定入去試吓入去坐底後餐廳氣氛幾好,裝修都以拳賽為主,而且有多部大電視在播賽事睇睇餐牌,款式非常之多真係花多眼亂不過食量真係有限,只能揀幾款先黎我至愛既泰式鳳爪食第一啖,嘩……非常好食,鳳爪好入味而爽口,配菜都好新鮮值得一讚再來飛天通菜,炒得好好,食到尾都唔會變色,而且非常惹味之後就係友人最愛既沙嗲串燒,大家睇圖都見到燒得唔錯啦完全冇過火,食落都幾軟身而唔會乾,保留到D肉汁明爐蒸烏頭魚,服務員加上一D湯用火燒住底部所以夠晒熱,急不及待試吓先,眼見好多配料但食落又唔覺好雜喎,好鮮甜,肉質唔會太淋,清清哋幾好食之前睇餐牌時發覺呢度除咗泰國餐之外,原來樓上附設了一間叫原燒道埸既餐廳 ( 以串燒為主)可以柯打落黎一齊食, 貪心既我哋須然食量有限但依然叫咗少少試吓講吓呢樓芒果忌廉先,泰國菜出名味濃,食咗D濃味嘢飲番啖清甜有芒果味既忌廉感覺真係透心涼好彩在未食嘢之前已經柯打咗呢個椰汁西米糕,否則太飽都未必會再叫,如果冇叫就真係走寶了,因為食咗第一個之後真係好想食第二個,因為佢真係好好味好甜好香椰汁味真材實料講番原

睇睇餐牌,款式非常之多真係花多眼亂
不過食量真係有限,只能揀幾款

先黎我至愛既泰式鳳爪

再來飛天通菜,炒得好好,食到尾都唔會變色,而且非常惹味

好甜好香椰汁味真材實料

講番原燒道場D嘢先,青口好大隻,食落口好厚肉口感好好而且保留到鮮味,串燒金菇及燒肉子燒得都唔錯而且幾惹味,其實仲有好多串燒想食,不過今次肚子真係再無存量了
唯有下次再黎食過啦
2017-04-27
$250 (Dinner)