今日朋友補祝我嘅生日飯,佢發現公司附近開咗一間好有特色嘅餐廳,話帶我黎打卡一番🤣呢間「我愛慢煮」位於尖沙咀新開嘅主題餐廳,以露營⛺️為主題,餐廳內有好多個打卡位🤩有帳幕、露營枱櫈、鋼琴🎹沙發🛋️….加上露營燈飾,感覺仿如置身露營🏕️野餐。員工親切友善,餐牌選擇款式多,而且價錢合理。♡美式蜜糖芥末豬仔髀(3隻) $98豬仔髀🐷直接拎起食,十分方便‼️肉質鮮嫩,口感軟身,配埋芥末醬提升鮮味。♡法式油封鴨髀$78用低溫細火慢慢煮熟 ,鴨腿🦆軟嫩無比、鹹香味濃,非常好吃。♡熱盛海鮮拼盤 $258(芝士焗蠔、魷魚圈、虎蝦、半殼青口)芝士焗蠔~香濃嘅芝士,蠔🦪肉鮮甜肥美。魷魚圈~炸得金黃酥脆,魷魚🦑肉鮮嫩。虎蝦~蝦肉🦐肥厚彈牙。半殼青口~鮮味十足。♡風乾肉火箭菜手工薄餅 $138風乾肉香濃嘅鹹香亦有肉香,惹味柔軟。再加上芝士🧀就更香口,而火箭菜平衡油膩感。🍕批邊更加係外脆無比。♡日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕 $68比利時窩夫口感較軟熟,兩塊格仔餅🧇夾着大大粒的紅豆🫘蓉夠哂美味,伴一口海鹽雪糕,更加完美。♡熱情果芒果特飲 $42♡比利時白啤 $48
員工親切友善,餐牌選擇款式多,而且價錢合理。

♡美式蜜糖芥末豬仔髀(3隻) $98

♡法式油封鴨髀$78
用低溫細火慢慢煮熟 ,鴨腿🦆軟嫩無比、鹹香味濃,非常好吃。

♡熱盛海鮮拼盤 $258
(芝士焗蠔、魷魚圈、虎蝦、半殼青口)

♡風乾肉火箭菜手工薄餅 $138

♡日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕 $68

♡熱情果芒果特飲 $42
♡比利時白啤 $48

2023-02-02
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday