2023-11-08 54 views
📍幸圓 (鰂魚涌)📍鰂魚涌英皇道1001號1樓1-2號舖🟡丼:幸圓海鮮丼$238🟡主食:清酒煮海蜆扁意粉$148🟡甜品:宇治金時牛角包窩夫$72🟡甜品:自家製草莓焗鬆餅$68🟡特飲:熱比利時朱古力belgian chocolate $42幸圓海鮮丼擺盤好靚,食材好新鮮,份量都好足夠,超多飯量,呢個海鮮丼真係對得住個價錢!再叫咗個清酒煮海蜆扁意粉,海蜆好鮮甜,扁意粉口感啱啱好,好食!然後係期待已久嘅甜品!宇治金時牛角包窩夫,真係一個字,正!首先牛角包窩夫好鬆軟,上面仲有晒我最鍾意食嘅嘢:雪糕、丸子、蕨餅、仲配答黑蜜醬,真係一定要叫!另外見到Menu好吸引的自家製草莓焗鬆餅,又忍唔住叫咗,士多啤梨好甜,上面嘅cream都做得好好,唔會有假cream嘅味,超讚!最後叫咗杯熱比利時朱古力嘆下,非常濃味,有好香嘅朱古力味,啱晒鍾意朱古力的我!只能說專登過嚟鰂魚涌真係好值得,坐得舒服又食得開心!
📍幸圓 (鰂魚涌)
📍鰂魚涌英皇道1001號1樓1-2號舖

🟡丼:幸圓海鮮丼$238
🟡主食:清酒煮海蜆扁意粉$148
🟡甜品:宇治金時牛角包窩夫$72
🟡甜品:自家製草莓焗鬆餅$68

2023-11-08
$300 (Dinner)
  • 幸圓海鮮丼
  • 宇治金時牛角包窩夫