2021-08-10
見到每個Comment 都係講同一樣野😅提早預約大概三個月先有位🤣 等左咁耐終於可以一試究竟 當晚去得唔係好合時 雷電交加小店又咁迫⚡️本身淨係安排窗邊位置 打算問可唔可以掉位既時候一副「唔想食咪走囉」既語氣😡 仲專登加一句「不過取消都會扣返訂金」之後處理信用卡優惠既時候唔清楚仲要發曬晦氣🤷🏻♂️似係老闆既人服務差到第一次要寫個Paragraph去批評不過其他Server服務有補救返💕好親切咁推薦菜色又有問我地口味👍🏻⭐️ Chicken Liver Parfait 🐔雞肝Mousse打得十分幼滑 😋配麵包脆片食一流🍞 Caramelize過的洋蔥甜甜地中和了肉味🧄 Server見剩返D Parfait未食曬 好殷勤地Offer多D 麵包脆片點🥰 值得一讚⭐️ Hamachi Crudo 🐠油甘魚既口感好鮮🌊 配上各種椒既口感清新得黎帶點Exotic🫑 比起食魚生多了一份層次⭐️ Duck à l'Orange 🦆全晚最高質的一道菜❤️ 鴨肉好粉嫩好Juicy 咬落去如想像般Tender 紅酒汁好能凸顯鴨肉既味道🍷 香醇而不過甜 帶點複雜的口味 而比較甜的橙肉做點綴🍊就更Perfect⭐️ Squ
⭐️ Chicken Liver Parfait 🐔
⭐️ Hamachi Crudo 🐠
⭐️ Duck à l'Orange 🦆
⭐️ Squid Ink Cavatelli 🦑
墨魚汁手工意粉睇落唔係好Appetizing😅但係手工意粉口感好正🤪 QQ的掛滿墨魚汁 雙重滿滿既海水鮮味🏝又唔會過鹹
⭐️ Sticky Date Pudding 🍮
經常睇Gordon Ramsay 煮呢個甜品一直都好想試👨🏼🍳Gooey 既口感加上濃稠既拖肥醬啱曬我呢D嗜甜既人🍬 棗味唔太濃 甜中帶酸 整個Pudding 唔會死甜 🧡
⭐️ Dark Chocolate and Hazelnut Delice 🍫
雖然朱古力好香濃🤎 但係整體黎講口味有點平凡 似食緊生朱古力🍪 可以不試
⭐️ Honey Madeleine 🧁
本身好有Expectation 但係食落口感偏脆但係內裡唔夠鬆軟🥲 麵粉味偏重 技巧上有待改善
整體菜色口味不錯😋係一間幾有水準既Bistro🥂 但值唔值得等三個月呢 老實講覺得Overrated了