2010-05-06 41 views
去完馬場, 聽聞沙角村嘅大排檔幾好味, 入o黎一試! 豉椒炒蜆 - 炒蜆係我另一至愛, 買相吸引, 但係好似有一點點欠缺. 係! 係火喉, 小咗d 鍋氣, 味道都ok. 錫紙焗魚雲 - 魚雲炸到外面仍然有d 脆, 但係再用洋蔥, 青椒包住錫紙焗, 煮法新穎, 而且keep到香味, 不愧係廚師推介. (如果份量多番d 就好喇! 因為大約得半個魚頭咋) 泰皇墨魚餅 - 泰式嘅醬汁配新鮮墨魚打成嘅墨魚餅, 有口感亦帶點墨魚肉碎! 又一廚師推介! yummy yummy ! 鹵水鵝片 - 鵝片片得幾好, 不過份量又係唔多, 夾埋鵝件, 鹹酸菜墊底, 都ok. 椒絲腐乳炒通菜 - 呢個時候嘅"水通菜"唔係咁靚, 又係唔夠鍋氣, 不過味道ok. 蒜茸粉絲蒸扇貝 - 個人覺得唔夠熱, 味道一般.
去完馬場, 聽聞沙角村嘅大排檔幾好味, 入o黎一試!

豉椒炒蜆 - 炒蜆係我另一至愛,

蒜茸粉絲蒸扇貝 - 個人覺得唔夠熱, 味道一般.
豉椒炒蜆
錫紙焗魚雲