(Non-member)
2010-04-27 34 views
我唔係成日寫食評,但今次真係忍唔住要讚吓!細個時,好食嘅上海排骨菜飯好似好多地方都有......時至今日,正宗而好食嘅已經揾唔倒。直至揾倒呢間喺亞士厘道新開嘅美味廚。佢有好多set 選擇,我同老公叫咗個蟹肉瑤柱 + 排骨菜飯,另叫紅燒牛筋 & 担担麵。蟹肉瑤柱 ~ 好過好多大酒家,比起去飲嗰啲所謂嘅翅,佢呢個可以話係超班。湯底有雞同金華火腿味,蟹肉同瑤柱料非常足!排骨菜飯 ~ 非常正宗,排骨新鮮夠 juicy,軟滑鬆化面頭帶少少甜味,正!係細個時食嘅味道。菜飯好夠味夠油亮,飯同菜都唔會硬!紅燒牛筋 ~ 好入味,啲牛筋直頭入口即溶,非常出色!担担麵 ~ 個麵筋幾好,唔太林又唔會過硬!以咁嘅價錢食咁有水準嘅食物,真係好開心!
我唔係成日寫食評,但今次真係忍唔住要讚吓!
紅燒牛筋 ~ 好入味,啲牛筋直頭入口即溶,非常出色!
担担麵 ~ 個麵筋幾好,唔太林又唔會過硬!
以咁嘅價錢食咁有水準嘅食物,真係好開心!

2010-04-25
$70 (Dinner)