2022-03-06 331 views
已經有幾年冇嚟,印象中幾年前嘅質素唔錯,今日想食沾麵就嚟咗呢度喇🙆🏻‍♀️ 鋪仔細細,唔係好多位,我哋就坐咗喺bar枱位置😆諗都冇諗我已經叫咗呢個特濃豚骨沾麵 ($88)😌呢個湯會有個火仔熱住佢,所以長期可以keep住熱辣辣~湯底非常濃郁,濃得嚟唔會太油,作為沾麵湯嚟講佢都係鹹淡啱啱好,可以食到好香好香嘅豚骨味☺️麵質都幾煙韌,仲有蔥、荀同溏心蛋添~隻蛋好好味☺️叉燒有兩塊,都有適量肥肉,唔會乾柴~不過始終食完都會覺得有少少鹹🤣印象中之前食日式芝士雜炊 ($32)好似係可以自己加飯,慢慢煮🤣不過依家轉咗形式,差唔多食完沾麵,師傅就會比個飯我~上到枱仲係超級熱,好多芝士鋪面😋啲飯粒索哂豚骨湯,好味🙆🏻‍♀️份量都唔少,不過都係嗰句啦,食得多就覺得鹹,感覺個湯可以稀少少先煮個飯🤣冇食佢幾年,我覺得佢都算冇咩退步,依然係我鍾意食嘅沾麵店😍製作幾認真😌👍🏻

日式芝士雜炊

2022-02-27
$120 (Lunch)
日式芝士雜炊