2017-05-31 201 views
出嚟做嘢之後,好耐都冇過嚟將軍澳呢邊,今日難得過嚟行街,就梗係要去聰嫂食下回憶啦!隔咗咁耐,仍然係好多人食要等位,不過得2個人都好快就入得喇。個人覺得必食嘅必定係士多啤梨西米冰!(好似以前係叫士多啤梨西米露?!)呢個西米並唔係一般嘅西米,最中意佢係好似刨冰咁嘅質地,夏天行到熱辣辣食真係好消暑。呢碗西米最特別嘅係,佢碗入面會有啲好似西米大小咁嘅爆珠好有口感!而佢嘅西米係另上嘅。以前次次都係食士多啤梨西米冰,今次就試下其他,嗌咗個哈蜜瓜豆腐花。同士多啤梨西米冰一樣好有賣相,望落都已經覺得好味!食落去仲有驚喜,好fresh,隻味好清甜唔係好漏個種,相比起士多啤梨西米冰係冇咁甜,而且濕濕地幾解渴。估唔到今次會搵到新寵,下次一定會encore🍈😋

2017-05-28
$30 (Tea)
  • 士多啤梨椰果西米露
  • 蜜瓜豆腐花