2021-11-15 2265 views
是日約咗朋友一齊去食Omakase,因為從未試過幾個朋友約埋一齊食Omakase,所以決定嚟呢間試吓。根據我有限嘅認知識,食壽司應該係由比較淡味嘅白身魚開始食起,但冇諗過一嚟就係右口魚。可能因為之前食嘅右口魚個次序放喺中間編後,加上會略為炙燒下,所以對呢種魚嘅認知都係油香同味道比較濃郁,因此第一件就右口魚都令我醒一醒,不過呢到係冇燒過的。呢餐Omakase令我最深印象嘅必然係金目鯛,海膽,以及最後一道海鰻配玉子。燒過金目鯛嘅帶有焦香,油香十足;雪過嘅海膽,特別鮮甜味美,入口即溶。最令人驚艷,印象深刻嘅並不是壽司,而係同海鰻壽司放喺一齊嘅玉子,我只能說呢件玉子係我人生中食過最好食嘅玉子,甜甜布甸嘅口感,軟滑但有彈性,係幸福嘅味道。整體質素唔錯,但唯一美中不足嘅係,我發現俾少咗一件壽司…

整體質素唔錯,但唯一美中不足嘅係,我發現俾少咗一件壽司