2017-11-29 198 views
去旅行去左十幾日, 其中一樣係外地完全食唔到又好想食既野就係越南粉番黎隔一日, 女友就推薦呢間佢之前同朋友食完既越南菜, 終於有得食啦除左入鋪內坐之外~ 都有D 半戶外既位意思係有瓦遮頭之餘又可以享受戶外既自然風我地見今晚有少少凍, 就揀坐入面~坐低諗左陣就好快咁一人叫左一個主菜~再叫左一份小食同一杯飲品首先到既係小食越南春卷~有跟埋一份生菜比你包住黎食, 隨個人喜好~春卷本身炸得比較耐, 未去到燶既地步, 非常脆同香口怕熱氣既可以包埋生菜, 順便減一減油膩感餡料唔少, 可以稱得上足料跟住到既係其中一杯佢地既推介~青檸薄荷沙冰係沙冰入面可以見到有唔少既薄荷葉碎, 薄荷味非常足夠青檸味相比就會冇咁突出, 慢慢品嚐先會FEEL到薄荷下既另一種清新味份量都唔細, 非常適合鍾意薄荷飲品既人~之後係間間越南菜都會有既生牛河~亦係我至愛既主食~呢度既主食真係好大碗下, 一見到我就放心唔洗諗宵夜食乜個湯底比較清香, 冇一般連鎖店咁鹹, 香料味足, 牛味唔錯牛肉量唔少, 肉味唔錯, 粉真係幾多, 食完幾飽下女友既燒豬頸肉濱海都有驚喜~好大碗燒豬頸肉處理得好好, 非常香脆又有肉味, 一流連埋菠蘿同埋煎過

除左入鋪內坐之外~ 都有D 半戶外既位
意思係有瓦遮頭之餘又可以享受戶外既自然風

我地見今晚有少少凍, 就揀坐入面~

首先到既係小食越南春卷~

有跟埋一份生菜比你包住黎食, 隨個人喜好~
春卷本身炸得比較耐, 未去到燶既地步, 非常脆同香口

怕熱氣既可以包埋生菜, 順便減一減油膩感

餡料唔少, 可以稱得上足料

跟住到既係其中一杯佢地既推介~青檸薄荷沙冰

係沙冰入面可以見到有唔少既薄荷葉碎, 薄荷味非常足夠

份量都唔細, 非常適合鍾意薄荷飲品既人~

之後係間間越南菜都會有既生牛河~亦係我至愛既主食~

呢度既主食真係好大碗下, 一見到我就放心唔洗諗宵夜食乜

個湯底比較清香, 冇一般連鎖店咁鹹, 香料味足, 牛味唔錯

牛肉量唔少, 肉味唔錯, 粉真係幾多, 食完幾飽下
女友既燒豬頸肉濱海都有驚喜~好大碗

燒豬頸肉處理得好好, 非常香脆又有肉味, 一流

連埋菠蘿同埋煎過少少既米粉用生菜一次過包住, 再點少少魚露黎食就係正宗既食法

咁樣食又真係別有風味, 菠蘿既甜同爽口解左燒豬頸肉既肉膩感, 加埋生菜配合得好好食

不過都係太大碗, 女友食唔晒唯有我包底食多舊

食物質素不俗, 價錢唔太貴, 又近女友放工, 絕對可以再黎食既越南菜