2023-03-06 371 views
今日夜晚約咗朋友喺新都城食嘢,今晚大家都想打邊爐,識下靚嘅牛肉,見到呢間牛摩好似唔錯一於試試。有幾款火鍋餐,我哋揀咗美國極品牛小扒放題,湯底方面揀咗鴛鴦鍋,骨膠原啫喱雞白湯同埋港式沙嗲湯,有濃味有清淡。自助區方面有唔少嘅邊爐配料,而且有壽司同埋沙律菜作為餐前嘅小食。飲品方面種類幾多,有咖啡機汽水機同埋沙冰!仲有甜品櫃同埋雪糕機,有齊晒自助火鍋必備嘅元素。首先係湯底,雞白湯都幾有趣,有一隻骨膠原牛頭啫喱,可以放入湯底裏面烹煮,營養應該幾豐富。牛肉嘅種類多,而且質素都真係幾唔錯,網絡都感覺好新鮮,同埋好好味,唔會慳水,博得來但係大大一片!然之後就係海鮮,正正常常冇咩特別但係比我想像中多種類。除咗火鍋之外,原來掃QR code之後仲有好多小食,尤其是我最鍾意食炸嘢,有雞軟骨、五香雞翼、一口炸芝士、炸薯條、麥樂雞同埋章魚小丸子等等,出奇意外全部都好好味!尤其係雞軟骨,Encore左三四次。 總括嚟講,呢個價錢食到咁多嘢真係好滿足同埋覺得算係好抵,下次要再同屋企人嚟食。

然之後就係海鮮,正正常常冇咩特別但係比我想像中多種類。