呢間長期都幾受歡迎,所以小編都唔執輸過黎試下,感覺幾好👍🏻 佢地係日本九州佐賀既超人氣燒肉店,亦會直送靚和牛🐮🤩 其他配料都特別同新鮮~ 裝修用木系🪵為主,同時佢地有設置強力抽氣系統,確保食完都唔會有油煙味😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)椿 - $698 (好味指數:😍😍😍😍)懶人選擇就係叫餐😂 所以就叫左呢個,都幾多野食😜 鹽味牛舌 🧂🐮👅 小編向來都鍾意食牛舌🐮👅,而呢個鹽燒🧂就比較原汁原味,試到牛🐮本身既味道同埋清爽啲,亦都切得厚薄適中,有咬口得黎彈牙唔會韌~和牛腹柳小排 🥩牛小排🥩就切得幾厚身,所以幾有咬口,肉質細嫩,油脂豐腴,牛味🐮香濃,加上有醃過,所以燒起黎🔥甜甜地更加惹味,油香亦都更加突出~和牛赤身 🐮平時和牛🐮比較常見都係霜降,但宜家慢慢開始興赤身,即是脂肪比較少既部位,因為霜降既油脂比較多會容易啲食到濟,而赤身脂肪比較少,肉味香濃,一樣肉質細嫩多汁都幾好👍🏻特上牛牛胸腹肉 🐮牛胸腹指既係胸部到腹部既位置,有豐腴既油脂所以亦叫做牛五花,油脂同肉一層一層咁隔開,層次分明,這裡的,肉質結實帶油筋,今次既係薄切,風味濃厚,油花細緻,食落夠香口😋牛腸 🐮洗得夠乾淨,燒完🔥之後出面

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
椿

椿 - $698 (好味指數:😍😍😍😍)
懶人選擇就係叫餐😂 所以就叫左呢個,都幾多野食😜

鹽味牛舌 🧂🐮👅

和牛腹柳小排 🥩

和牛赤身 🐮

特上牛牛胸腹肉 🐮

牛腸 🐮
洗得夠乾淨,燒完🔥之後出面焦脆酥香,裡面既脂肪幾豐腴同油香,質感煙韌,味道濃郁鮮味,如果可以腍啲就更加好

若雞雞胸柳 🐥
若雞🐥係黎自宮崎既品種,唔會打抗生素同埋啲雞🐥淨係食JA特別配合既飼料,加上有足夠既活動空間,所以肉質緊緻嫩滑,口感柔軟又唔會好多脂肪,雞味🐥幾香濃,食完都唔覺得油膩

若雞雞腿 🍗
除左上面講既雞胸🐥之外,我仲叫左雞髀🍗,肉質更加細嫩,唔會有雪味❄️ 而且燒過🔥之後雞皮🐥帶有一啲油香都幾香口~

海老 🦐
啲蝦🦐幾大隻,脹卜卜咁,燒完🔥都唔會縮水,口感爽口彈牙,味道鮮甜無雪味❄️,有啲焦香令到蝦味🦐更加突出,而蝦頭🦐仲有啲豐腴肥美既蝦膏tim😜
大判燒!黑毛和牛西冷

大判燒!黑毛和牛西冷🔥🥩 - $178
鹿兒島既黑毛和牛🐮果然係唔同啲,紋理分明,店員仲會幫你燒埋🔥tim😌 入口感受到豐腴甘香既油脂,燒🔥完之後更加油香四溢,牛味🐮濃郁,口感細緻嫩滑,入口即化,味道同口感都比起一般既牛🐮出色,另外仲可以配溫泉蛋漿♨️🥚,感覺會再香口同滑溜啲,亦無咁油膩~

帆立貝 ⚪️ - $78 (好味指數:😍😍😍😍)
顏色雪白,燒完之後keep到個size,表皮燒到🔥有啲微脆,裡面質感軟嫩,鮮甜可口,有埋牛油🧈去燒🔥就更加香口
甜品

日本蠔 🦪 - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
啲蠔🦪幾大隻,蠔味🦪香濃,肥大飽滿,燒完🔥都依然係咁大隻,質感綿密軟嫩,滑溜多汁,鮮甜又有海水🌊既鹹味,而且幾香口~

甜品 (好味指數:😍😍😍😍)
最尾仲送左個甜品tim😜 有杏仁豆腐🌰⬜️同埋mochi⚪️,個杏仁豆腐🌰⬜️凍冰冰咁,質地軟嫩,味道清香又唔會好甜,感覺可以養顏😂 另外個mochi好軟熟再帶啲Q彈,裡面係冰凍幼滑又清新既雪糕🍦,感覺唔錯👍🏻

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
$400 (Dinner)
椿
大判燒!黑毛和牛西冷