2017-11-04 33 views
今日放假同朋友又去食好西,身為假日司機嘅我唔敢出港島,唯有係自己地域搵下食咩好,路經藍地聽聞附近新開咗間日本餐廳都好似幾高評價就決定去試下!😍店鋪內裝修新淨環境舒適,開放式廚房,燈光暗暗地好有居酒屋FEEL👍🏻一坐低侍應就送咗個前菜比我地食,前菜有蘿蔔同牛脷,蘿蔔幾甘甜,牛脷淋得黎好入味!唔錯!☺店員推薦黑板上的深海魚係即日係日本空運過嚟,售完即止!價錢比較高不過正所謂一分錢一分貨,可以係香港食到當地日本最新鮮嘅深海魚刺身比多少少錢都係值得嘅!😉首先我地叫咗碟三文魚刺身,一睇個外型已經流曬口水...好厚好肥美脂肪分配好平均,入口即溶嘅感覺,食完之後成個口充滿魚油味!😋😋再嚟三文魚腩壽司同埋火灸壽司,三文魚腩比啱啱碟三文魚刺身更高一層樓,口感一流,令人一試難忘!火灸壽司火灸得恰到好處,入口時間無太燒焦嘅感覺,食到魚的油份剛滲出,加上魚質肥美,一流!👍🏻跟著再嚟個野菜牛肉鍋,野菜吸收曬鮮甜嘅湯底味道一絕,令我一時之間分唔清到底牛肉係主角定係野菜先係主角,估唔到配菜都可以咁出色,而且牛肉份量好多,口感味道亦屬一流水準!🤤最後到是日主菜-海膽海鮮炒飯,未上枱已經有陣陣香味飄埋嚟,雖然海膽份量偏

再嚟三文魚腩壽司同埋火灸壽司

最後到是日主菜-海膽海鮮炒飯,未上枱已經有陣陣香味飄埋嚟,雖然海膽份量偏少但係食得出係貴價貨👍🏻,我朋友不嬲唔食海膽都話覺得好鮮甜!而且海鮮佔嘅份量唔少,每一啖飯都充滿海鮮料,個飯亦炒到一粒粒好分明好香,極度推薦依碟炒飯!!🤗

無論食物素質同埋侍應態度都唔錯,食物份量同價錢都算好合理,估唔到係藍地開咗間咁一流水準嘅日本料理,以後就唔洗出到咁遠都有好嘢食!!✌🏻👏🏻加多個梳打特飲好有夏日的感覺。