2017-06-04 109 views
D人成人話去九龍城食泰菜,九龍城同泰菜好似有關係咁,不過我就唔信九龍城無其他好野食,比我係福佬村道,見到間新越🌜,聽個名就知食越南野啦,望入去,見佢個裝修都好新穎簡潔,樓底又夠高,就去試試佢!本身我想食海南雞飯,點知賣晒,就叫左佢個生牛肉湯河,佢寫明係用美國安格斯牛肉,但價錢唔貴,都只係46蚊,而老公就叫左個越式扎肉炒金邊粉51蚊。由於無食早餐我地仲叫左兩個小食,越式豬頸肉56蚊,仲有芝士蝦丸62蚊。跟餐叫青檸梳打都係加8蚊,抵呀!生牛肉湯河湯底清甜,睇翻先知原來佢個湯係用牛骨,牛肉,牛尾慢火熬出黎,完全無味精味,另外用左美國安格斯牛,所以牛味好濃又一d都唔肥,正呀!越式扎肉炒金邊粉老公話油左d,不過加左d青檸汁,又幾fresh喎越式豬頸肉分量適中,而且個邊燒得好香口,食落甜甜地,好味!芝士蝦丸係我最期待嫁,一碟6粒,外層香脆,蝦丸彈牙,一咬開就有溶梗出黎既芝士,感覺好豐富!坐坐下見到職員轉下午茶menu,原來又平幾蚊,下次我都可以等多陣。

生牛肉湯河

越式扎肉炒金邊粉
老公話油左d,不過加左d青檸汁,又幾fresh喎

越式豬頸肉
分量適中,而且個邊燒得好香口,食落甜甜地,好味!

芝士蝦丸

2017-05-31