2019-11-27
今日同個舊同學返左中學出席想當年既班主任既榮休活動活動完左就覺得有少少肚餓,於是我地就去左學校附近既九龍城搵食啦黎到九龍城好多人都會諗到食泰國菜,但係九龍城除左泰國菜其實都好多美食揀我地就揀左去譽滿點心啦餐廳格局潔淨舒服,侍應服務態度主動又親切,一坐低就有種良好既感覺,咁我諗食物都應該唔差呱?!點心選擇唔算太多,不過都唔緊要,兩個人都唔會叫得太多野食我地就點左黑松露野菌水晶餃、籠仔馬拉糕、豉汁蒸排骨同埋薑蔥牛柏葉黑松露水晶餃內餡係啲蔬菜粒同野菌黎既,啱哂食齋既人仕入口香濃黑松露味道,外皮煙韌,難怪會係呢度既招牌點心之一啦馬拉糕好大件,有成個蒸籠咁大味道香甜得黎又唔會膩,仲好鬆軟添豉汁蒸排骨肉質好鬆軟,非常入味薑蔥牛柏葉就比較少見,呢度居然有得叫! 份量夠多,牛柏葉唔會韌到咬唔開,正!
我地就揀左去譽滿點心啦
點心選擇唔算太多,不過都唔緊要,兩個人都唔會叫得太多野食
味道香甜得黎又唔會膩,仲好鬆軟添豉汁蒸排骨肉質好鬆軟,非常入味 薑蔥牛柏葉就比較少見,呢度居然有得叫!
份量夠多,牛柏葉唔會韌到咬唔開,正!