2023-11-18
國菜又或者舊式港式🇭🇰餐廳,今次小柔好介紹,除左以上固有餐廳,還有特色餐廳值得發掘同嘗試。今次極力推薦呢間充滿藝術🎨風味的義大利🇮🇹式西餐廳———cafe Gabbana🎨😋🤩來到門口已經覺得與眾不同,靚到dum 一聲的裝潢,我係超鐘意呢種復古風格的裝潢,走進餐廳還有好多好漂亮的油畫🖼️已經令人有愉悅的感覺,打卡欣賞都需要時間細味啊,好似去左art gallery咁啊🥳食物方面亦都相當有水準,晚餐有special dinner set ,包括是日餐湯,牛油果🥑蟹肉沙拉🥗和藜麥雜菜沙拉🥗還有主食和飲品。主食我們分開點,點左三個主食:1. 燒西班牙🇪🇸豬腩片2. 燒美國🇺🇸封門柳 $3283. 紐西蘭🇳🇿BB羊架 $328說實話,沙拉🥗味道👅好開胃好好吃🤤主食更加沒得頂,豬腩仔超香,封門柳和羊架都係正宗到不行,肉香味濃,真的好好吃🤤吃完再喝杯咖啡喝喝🍷紅酒配紅肉,真的是超讚👍🏻喜歡吃西餐又喜歡有特色的餐廳🍴必定要來試下喔。
主食我們分開點,點左三個主食:
1. 燒西班牙🇪🇸豬腩片
2. 燒美國🇺🇸封門柳 $328
3. 紐西蘭🇳🇿BB羊架 $328
喜歡吃西餐又喜歡有特色的餐廳🍴必定要來試下喔。