2024-07-08
九龍城用心小店 靚牛石燒 同朋友慶祝生日 訂咗九龍城高級石板燒 體驗真係唔錯 朋友讚不絕口😉😉 極尚和牛盛會2人前$698 ✨沙律沙律菜新鮮爽脆 加上我鍾意嘅千島醬 好健康好開胃😍 ✨櫻花蝦味噌湯成碗湯舖滿櫻花蝦 鮮甜味美😍 ✨前菜三品炸牛乳 ~ 外脆內軟😍皇帝蟹柳配柚子汁 ~ 鮮甜帶少少酸酸尾尾😍帶子裙邊+貢菜 ~ 鮮味開胃 貢菜少少辣勁脆😍 到石燒主菜啦🥰 全部都係靚牛 用石板慢慢燒 慢慢嘆 呢間餐廳「慢」生活理念 為都市人減壓😆👍 牛肉放上石板 燒一陣間就食得😋 ✨日本九州A 4和牛三角胸A 4和牛三角胸 雪花分布均勻 鮮甜回甘😍 ✨日本九州A4和牛上前腿肉比較肥美 充滿油脂香🥰 ✨澳洲和牛封門柳 肉質較深色同厚切 牛味好重 點埋自家製彩色嘅鹽 真係好正 😍 ✨菇盛會有幾款菇 可以間住啲肉燒燒下 一齊食 真係好享受🥰 ✨飯素燒肉配飯一流👍✨升級稻庭烏冬加$15升級一碗烏冬 奶白色個湯底 配昆布木耳 烏冬好彈牙👍 ✨日式甜品✨普洱咖啡(送)呢個甜品好有儀式感 綠茶粉落少少水攪勻佢 然後淋上雲呢拿雪糕 一齊食 雪糕有埋綠茶嘅香味 正😋店主仲送上普洱咖啡俾我哋解甜解膩 好有心思👍
極尚和牛盛會2人前$698
燒肉配飯一流👍
✨升級稻庭烏冬加$15
升級一碗烏冬 奶白色個湯底 配昆布木耳 烏冬好彈牙👍
✨日式甜品
✨普洱咖啡(送)
店主仲送上普洱咖啡俾我哋解甜解膩 好有心思👍
✨凍檸茶
✨凍桂花烏龍茶
凍檸茶冰涼解渴 烏龍茶淡淡清香😎
宜家埋單仲有擦擦卡 8格擦去一格 中獎可以下次用👍👍
整體嚟講 用心小店 擺盤好靚 材料高質 服務一流 絕對值得encore 😍😍
🎈石一燒 (九龍城) (九龍城)
九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖