2022-06-19
大胃嚟九龍城,不外乎都係食泰國嘢或者日本嘢,西餐就未試過喺九龍城食,原來呢度都有又靚又高汁嘅西餐唔好睇價錢偏貴,其實一個set有包餐湯、沙律同麵包,加特別飲品仲可以半價麵包烘得脆脆地,仲有青醬點,同一般牛油配包好唔同,青醬又清新又唔會油膩是日餐湯係蕃茄湯,口感幼滑味道舒服,真係好想要多碟沙律份量幾多,用紅菜頭代替醬汁,效果好好北海道帶子間間都識標榜,但刺身級別嘅,呢間就係,燒出嚟更鮮嫩,唔會過老,口感非常好。意粉好掛汁,醬汁夠綿夠香,仲有大量蘑菇,菇控必叫呢間嘅安格斯牛扒極之出色,佢地建議大胃揀返三至五成熟,呢種熟度保證唔會浪費靚牛,發揮到牛肉本色,真係超香牛味,肉質勁嫩,冇乜筋薯菜都不容忽視,薯蓉好香奶油味,瓜類同蘿蔔煮得爽口,令人愛上蔬菜Whiskey有好多種飲法,大胃都知,但原來mix咖啡都可以,味道係溝得埋,仲互相放大,太厲害喇胃民問大胃有咩入門級cocktail,大胃建議佢飲mojito,結果佢都飲得好順口最後我地覺得點都要加個甜品先算圓滿,就加咗是日甜品brownie,出奇地淡淡的甜,口感外好脆內好鬆化,仲有啲nuts,真係好唔錯
是日餐湯係蕃茄湯,口感幼滑味道舒服,真係好想要多碟
沙律份量幾多,用紅菜頭代替醬汁,效果好好