2021-08-09 296 views
九龍城的人氣泰菜,搬到新舖後位置較寬敞舒適,但價格就提高了🤣雖然仍算是維持在合理定價啦🙈🔆泰式炒金邊粉$𝟟𝟠 基本上食泰菜都會叫😝喜歡佢甜甜酸酸,略嫌d蝦好似分開炒咁沒什麼味道🔆泰式燒豬頸肉$𝟟𝟠 肉質、肥瘦程度都不錯,個醬汁都搭配適宜,但覺得份量可以多點🔆泰式皮蛋炸蝦餅$𝟠𝟠 你們喜歡純蝦餅還是皮蛋蝦餅?我自己幾喜歡皮蛋😋蝦餅上枱時熱辣辣,皮蛋個心都仲係軟軟地,個人認為皮蛋蝦餅無成個蝦餅咁滯同熱氣🙈仲可以多一層口感🔆青咖哩雞$𝟙𝟘𝟠 跟我想像有出入,呢個絕對係一個湯🌝表面浮油,味道比其他餐廳嘅青咖哩辣一點。裡面有唔少雞件同茄子🍆🔆蒜蓉包$𝟚𝟠 成塊浸落青咖哩,超吸湯🤩要趁佢未變得好淋盡快食🔆泰式生蝦$𝟙𝟘𝟠 生蝦幾新鮮,無霉味。佢仲會炸埋蝦頭部分,都可以食架,不過凍左唔係好夠脆身雖然食物質素算是一般般,但因為價格相宜又沒有加一,同朋友搵個地方食泰菜,呢度可以試到好多款,大家share亦唔會太貴
泰式炒金邊粉

🔆泰式炒金邊粉$𝟟𝟠
泰式燒豬頸肉

🔆泰式燒豬頸肉$𝟟𝟠
肉質、肥瘦程度都不錯,個醬汁都搭配適宜,但覺得份量可以多點
泰式皮蛋炸蝦餅

🔆泰式皮蛋炸蝦餅$𝟠𝟠
青咖哩雞

🔆青咖哩雞$𝟙𝟘𝟠
蒜蓉包

🔆蒜蓉包$𝟚𝟠
成塊浸落青咖哩,超吸湯🤩要趁佢未變得好淋盡快食
泰式生蝦

🔆泰式生蝦$𝟙𝟘𝟠