2019-11-05
位於九龍城大馬路,其實經過門口好多次。朋友大力推介下,日趁星期六同屋企人一齊去試下!餐廳坐位都算多,星期六1點幾去到,等左一張檯就到我地喇!坐隔離檯既大部分都係上左年紀既,應該都係呢頭既街方,坐得咁爆應該都有咁上下質素,員工都做到無停手。點心選擇都算唔錯,有D懷舊點心,好似灌湯餃﹑花生炆鳳爪。灌湯餃好抵,只係$27, 如果去D連鎖果D酒樓一定要係頂點價錢啦!呢度賣點係點心即叫即蒸,所以落左單都要等一等。我覺得呢度得最出色既係蒸點心既外皮。上檯已經見到係晶瑩剔透,咬落去夠晒熱同埋煙煙韌韌,一定係新鮮先可以做到呢個效果!加埋黑松露野菌,味道一流,黎呢度一定要試。鮮蝦菠菜餃鮮蝦大大隻又脆口,菠菜份量多,口感豐富!原籠古法馬拉糕,庶糖味濃,唔會太甜。3個人食叫左9個點心,食到好飽!因為樣樣都想試!食緊果時仲見到好多人叫外賣,無諗過點心專門店可以做到咁高水準既點心,加上價錢相當抵食,一定會再黎幫襯。
點心選擇都算唔錯,有D懷舊點心,好似灌湯餃﹑花生炆鳳爪。灌湯餃好抵,只係$27, 如果去D連鎖果D 酒樓一定要係頂點價錢啦!
呢度賣點係點心即叫即蒸,所以落左單都要等一等。我覺得呢度得最出色既係蒸點心既外皮。上檯已經見到係晶瑩剔透,咬落去夠晒熱同埋煙煙韌韌,一定係新鮮先可以做到呢個效果!加埋黑松露野菌,味道一流,黎呢度一定要試。 鮮蝦菠菜餃鮮蝦大大隻又脆口,菠菜份量多,口感豐富!
原籠古法馬拉糕,庶糖味濃,唔會太甜。