2023-11-06
位於九龍城福佬村道嘅「牛石料理」,佢係一間主打日式燒肉、刺身、壽司同串燒嘅日本餐廳。店內裝修充滿日本和風居酒屋感覺🏮!開業七周年誌慶,凡係惠顧嘅客人仲有機會參加幸運輪盤轉轉轉大抽獎,多款食品同飲品係獎品之中,我哋中咗一客生蠔🦪,好新鮮😍二人會席$868🥗蟹籽沙律🐠刺身三款兩切,有劍魚腩、三文魚同海膽,刺身切得好厚,劍魚腩肉質鮮美,而海膽又大又甜🐮燒肉拼盤包括日本和牛西冷A4、頂級牛小排、牛舌心同日本黑豚西冷。牛舌心爽口彈牙,而日本黑豚西冷比較瘦,油脂較少,之後再食到油脂豐富嘅和牛A4西冷,肉質軟嫩,口感絕佳!最後係牛小排,牛味濃郁😍仲有日式炒雜菜🥬,有新鮮椰菜、青椒同菇片,清爽健康!仲有份量十足嘅鰻魚炒飯,用上嘅日本米飯粒飽滿,每一口都好香呀!不得不提嘅就係佢哋嘅🦞澳洲龍蝦兩食震撼價$338!首先上嚟嘅係龍蝦刺身同龍蝦湯,我哋加$50就可以轉成龍蝦粥,先食龍蝦刺身,肉質鮮嫩,食完之後就會拎個頭去煮粥,粥裡充滿鮮味!💯🎈牛石料理🎈九龍城福佬村道51&53號地舖
二人會席$868
🥗蟹籽沙律