2024-01-29
‼️支持年輕人開設的咖啡店~ LENTO ‼️去左位於九龍城,喺宋王臺站B2出口行不到2分鐘,就到達嘅Chill 爆高質咖啡店LENTO食dinner,呢度開左大約5 個月左右,環境寬敞,水吧帶點型格設計,四圍都擺放咗好多可愛的Figure做裝飾,店員態度親切有禮,食物質素亦相當高,而且好有誠意,係一間回頭率高嘅餐廳👍👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~主菜:🔖肯德雞($168)🐓擺盤已經好靚,肯德雞係用三黃雞慢煮烹調而成,所以皮烤得薄脆但肉質仍保持好鮮嫩,沾埋非洲辣汁,更惹味,伴菜亦好講究,橙黃色嘅蕃薯🍠蓉,又滑又甜,微烤過嘅車厘茄營養價值更高,仲有我鍾意筍,值得推介👍👍🔖避風塘蟹肉意大利粉🦀🧄🫒🍝($138)惹味嘅避風塘係由麵包糠、蒜蓉同埋橄欖🫒炒成,鋪喺滿載新鮮蟹肉🦀嘅意粉上,份量都唔少,啖啖肉又Creamy,正呀👍👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~餐飲:(跟餐- $15)🔖Lemonade ($55)🍋🍹係用新鮮檸檬皮及果肉製成嘅Lemonade,很香果皮味,但又無苦澀感覺,微酸微甜,清新解渴🤩🔖Hojicha Latte ($
主菜:
🔖肯德雞($168)🐓
🔖避風塘蟹肉意大利粉🦀🧄🫒🍝($138)
餐飲:(跟餐- $15)
🔖Lemonade ($55)🍋🍹
🔖Hojicha Latte ($55)🍵
用上高級山正小山圓嘅抹茶,即叫即沖,務求鎖住抹茶的原味,不帶苦澀及草腥味,配上好靚嘅拉花,真係唔捨得飲呀🤩
甜品:
🔖巴斯克芝士蛋糕🍰($58)
呢個蛋糕係由餐廳自家製的,味道好有日式芝士蛋糕嘅感覺,Creamy 得嚟又唔會漏,好好味,臨走前再order 咗一件外賣比爸爸食🥰