今日去咗Megabox度睇完戲,見到樓下有一間未食過嘅日本🇯🇵餐廳,就決定同朋友兩個人一齊入去試下。🛎 $38 芝士蟹蓋原隻蟹蓋上鋪滿香濃芝士🧀中間夾雜住蟹肉🦀同埋通粉對於蟹肉愛好者嚟講係一個唔錯嘅選擇!🛎 $24 加州手卷🛎 $38蔥花油甘魚手捲一嚟到就有視覺上嘅衝擊😍兩個手捲嘅料都多到滿瀉係個碟上面🥑壽司飯嘅醋味頗為討好,份量十足嘅材料都帶嚟飽腹感手捲嘅紫菜都好鬆脆~🛎 $178 隼鮮丼 呢個係一個有三文魚、油甘魚、大蝦、海膽、吞拿魚蓉同埋三文魚籽嘅魚生飯🍚海鮮嘅鮮度十足💯整體嚟講用料非常豐富成個飯帶畀人一種清新嘅感覺😋鍾意刺身嘅人一定唔可以錯過🛎 $32 辣味三文魚福袋 個人幾鍾意呢一度餸🫶🏻佢嘅腐皮唔會水份過多,三文魚粒十分之足料🍣辣味調味適中🌶️份量之大令到我一口食唔曬🤣🤣🤣🛎 $38 熔岩海膽魚餅 睇落係平平無奇嘅一嚿黑色墨魚餅,但咬落去畀咗我一種醬爆嘅感覺🎉醬爆得黎又唔會燙口喎😚墨魚滑本身都十分之彈牙,同海膽醬形成一個唔錯嘅配搭。🛎 $42 大蝦天婦羅 我幾鍾意呢間鋪頭嘅天婦羅🍤因為佢哋嘅炸衣都十分之薄,食得多都唔會令人又油膩或者濟嘅感覺。呢個大蝦天婦羅,可以食得出佢嘅蝦身

🛎 $38 芝士蟹蓋
原隻蟹蓋上鋪滿香濃芝士🧀
中間夾雜住蟹肉🦀同埋通粉
對於蟹肉愛好者嚟講係一個唔錯嘅選擇!

🛎 $24 加州手卷
🛎 $38蔥花油甘魚手捲
一嚟到就有視覺上嘅衝擊😍
兩個手捲嘅料都多到滿瀉係個碟上面🥑
壽司飯嘅醋味頗為討好,
份量十足嘅材料都帶嚟飽腹感
手捲嘅紫菜都好鬆脆~

🛎 $178 隼鮮丼
海鮮嘅鮮度十足💯
整體嚟講用料非常豐富
成個飯帶畀人一種清新嘅感覺😋鍾意刺身嘅人一定唔可以錯過

🛎 $32 辣味三文魚福袋
個人幾鍾意呢一度餸🫶🏻
佢嘅腐皮唔會水份過多,三文魚粒十分之足料🍣
辣味調味適中🌶️
份量之大令到我一口食唔曬🤣🤣🤣

🛎 $38 熔岩海膽魚餅
醬爆得黎又唔會燙口喎😚
墨魚滑本身都十分之彈牙,同海膽醬形成一個唔錯嘅配搭。

🛎 $42 大蝦天婦羅
我幾鍾意呢間鋪頭嘅天婦羅🍤
因為佢哋嘅炸衣都十分之薄,食得多都唔會令人又油膩或者濟嘅感覺。呢個大蝦天婦羅,可以食得出佢嘅蝦身十分彈牙,蝦本身都應該相當新鮮,值得一試😋

🛎 $32 炸魷魚鬚
廚師將魷魚鬚切成一口嘅長度🦑
再配合佢哋嘅薄炸衣去炸。我同朋友都好鍾意呢個魷魚鬚,因為佢嘅火候控制得十分之好,唔會令到魷魚鬚變成過韌,口感保持爽嫩。

🛎 $40 海膽醬炙燒三文魚皮卷
卷物上方鋪上厚厚嘅三文魚,中間捲住就係有切青瓜絲🥒同埋炸三文魚皮,魷魚嘅三文魚配搭住爽脆嘅青瓜絲同三文魚皮,帶黎一種口感上嘅對比,係一度幾有創意嘅菜式

🌐 環境/服務
餐廳環境十分光猛,裝修睇落亦都十分之新淨。全店採用🚅鐵路玩具同埋日式鐵路作為主題,連自動送餐系統亦都模仿列車。我都留意到餐廳有提供兒童餐畀小朋友,想必小朋友一定會十分鐘意,適合一家大細用餐。店員十分之有禮勤快,用電子系統落單之後出餐亦都十分之快,整體而言服務質素唔錯。