2024-03-01 111 views
食物 差樓面廚房人手不足 廚房出菜慢 漏單情況每枱都有條運餐帶好噪菜式少吞拿魚不新鮮 鰻魚處理手法不好 表面冷 魚皮會咬不到 腥其他壽司算正常茶有水喉水味價錢算正常 未到抵食菜品款式太少
食物 差
茶有水喉水味

價錢算正常 未到抵食
菜品款式太少
2024-01-30 108 views
原來做緊優惠,超級抵! 每位人客消費滿$80,即可以優惠價點選$1<三文魚壽司>及$1<吞拿魚腩壽司>各一客,夜晚八點後點餐半價,我地7點幾開始食,叫左第一輪之後,過左8點叫第二輪無意間發現!雜錦壽司10件 $108套餐有沙律,三文魚鮫胶麵豉湯,茶碗蒸,超豐富!馬刀貝壽司(2件) $28清新爽甜,帶著海洋的清新。劍魚腩壽司(2件) $38劍魚腩嘅肉質鮮嫩,搭配上壽司飯,中和油脂好滿足。帆立貝壽司 (2件) $38鮮甜的帆立貝,生吃更能感受到海味的鮮美。炙燒油甘魚(2件) $40炙燒手法讓魚肉更加香嫩,搭配油甘魚的鮮味,令人回味。海膽醬炙燒赤蝦壽司(2件) $32海膽醬的香濃,與炙燒赤蝦的甜美,口感同味道都好豐富。炙燒左口魚裙邊(2件) $24炙燒手法突顯左口魚的鮮味,裙邊更增加了層次感。鹽燒三文魚鮫 $42簡單用鹽調味已經帶出鮮美味道,有豐富嘅骨膠原。玉子吞拿魚沙律福袋(2件) $28沙律福袋裡面包著新鮮的吞拿魚,清爽中帶點香醇。唐揚炸雞 (半價割引) $18熱辣辣外脆內嫩,非常適合分享。三文魚刺身(3切)(半價割引) $26新鮮的三文魚刺身,每一切都是
原來做緊優惠,超級抵!

雜錦壽司10件 $108
套餐有沙律,三文魚鮫胶麵豉湯,茶碗蒸,超豐富!

馬刀貝壽司(2件) $28
清新爽甜,帶著海洋的清新。

劍魚腩壽司(2件) $38
劍魚腩嘅肉質鮮嫩,搭配上壽司飯,中和油脂好滿足。

帆立貝壽司 (2件) $38
鮮甜的帆立貝,生吃更能感受到海味的鮮美。

炙燒油甘魚(2件) $40
炙燒手法讓魚肉更加香嫩,搭配油甘魚的鮮味,令人回味。

海膽醬炙燒赤蝦壽司(2件) $32
海膽醬的香濃,與炙燒赤蝦的甜美,口感同味道都好豐富。

炙燒左口魚裙邊(2件) $24
炙燒手法突顯左口魚的鮮味,裙邊更增加了層次感。

鹽燒三文魚鮫 $42
簡單用鹽調味已經帶出鮮美味道,有豐富嘅骨膠原。

玉子吞拿魚沙律福袋(2件) $28
沙律福袋裡面包著新鮮的吞拿魚,清爽中帶點香醇。

唐揚炸雞 (半價割引) $18
熱辣辣外脆內嫩,非常適合分享。

三文魚刺身(3切)(半價割引) $26
新鮮的三文魚刺身,每一切都是柔嫩肥美。

赤蝦刺身 (2隻)(半價割引) $29
鮮美的赤蝦帶有微甜,半價優惠更是物超所值。

2024-01-20 38 views
今晚約咗班Friend去一間我哋常掛嘴邊嘅日本店度飽一頓。一入去,個個笑容掛住,一路嘰嘰喳喳,一路思考今晚嘅戰利品要點整。主打係日本料理,不過揉合咗好多新意思,令人期待不停。先到嘅係大蝦天婦羅手卷,一咬落去,蝦肉彈牙得嚟唔覺油膩,完美!雞軟骨就真係想喊出嚟,咁脆,咁香,「真係正喎」我一邊嚼一邊喊。同埋個特盛大滿足,碟面嘅各款海鮮色彩繽紛,爽口肥美,每啖都令人想拍掌叫好。而芝士海膽烏冬嘅味道絕妙得黎又新鮮,絲絲融化嘅芝士配上海膽嘅濃郁,簡直係match得天衣無縫!粟米同帆立貝都唔比海膽遜色,粉嫩又甜美,好似春天嘅味道。對於熟蝦同魚腩軍艦我就更加無話可說,「滋味一流!十足鮮味!」就好似整個海洋都喺我口中舞動。營造出一個美妙嘅口感交響曲,真係大滿足到我呢位愛食嘅美食博主。而且,餐廳每每有限定菜式,換季嘅時候更加期待,下次我仲會試啲乜,好期待啊!🍣🍱🎉

2024-01-15 44 views
呢間嘢都係得意在用列車送出壽司有個主題咁都有d 幾得意嘅裝飾🤭🤭🤭🤭🤭🤭先講下一嚟叫咗嘅迷你丼飯老實講,初初揀咗好耐都唔係好揀到食咩飯因為佢嘅飯麵選擇,只係得三個👀而嗰啲選擇都唔係好friendly,一係一食就食到好full咁就食唔到其他壽司🤣所以最後揀咗呢個迷你飯都好好食!3樣嘢好match🔥列車迅速送出我食咗吞拿魚蓉同螢光魷魚佢啲嘢係好食就好似我成日都覺得係壽司店大考驗嘅左口魚裙邊壽司 都係正嘅🫡但唯一係佢last order係8:30.仲要九點就閂門。而我哋去嗰陣八點幾已經好多嘢都冇得叫,所以大家想食就要早啲去😂😂😂😂😂
呢間嘢都係得意在用列車送出壽司
有個主題咁

都有d 幾得意嘅裝飾🤭🤭🤭🤭🤭🤭

先講下一嚟叫咗嘅迷你丼飯
老實講,初初揀咗好耐都唔係好揀到食咩飯
因為佢嘅飯麵選擇,只係得三個👀
所以最後揀咗呢個迷你飯都好好食!3樣嘢好match🔥

列車迅速送出

我食咗吞拿魚蓉同螢光魷魚

佢啲嘢係好食

但唯一係佢last order係8:30.

2024-01-14 41 views
好難食 *100我未試過食食下搵定下一間食咩壽司飯都唔係日本珍珠米 又無醋味 同正常人類食白米一樣 魚生 薄切羅最正常係鰻魚卷上面塊鰻魚 沒錯 得個魚正常 個飯卷青瓜凍冰冰 想體驗暖既鰻魚同冰既青瓜一齊係口到浪下浪下既 請記得叫佢食炸野 仲精彩 芝士年糕無咸味 同舊無味麻糬一樣 食緊泥甘蟹餅仲可以 硬到拎去掟彩虹!😀😀
好難食 *100

我未試過食食下搵定下一間食咩

壽司飯都唔係日本珍珠米 又無醋味 同正常人類食白米一樣

魚生 薄切羅

炸野 仲精彩 芝士年糕無咸味 同舊無味麻糬一樣
食緊泥甘

蟹餅仲可以 硬到拎去掟彩虹!😀😀
2023-12-19 32 views
一間獨特有趣的鐵路主題壽司店,這裡不僅能品嚐到美味的壽司,還能體驗到奇妙的火車仔送餐。在舒適的位置上,手機點餐,火車便沿著軌道將點單送到我們面前,令人驚喜。海膽手卷最愛的橙黃色的海膽,散發著甘甜的香氣,質感細膩肥厚,入口即溶。紫菜脆脆的口感包裹著白飯,一起放入口中,絕對是味蕾的享受。明太子玉子咸咸的明太子帶點蛋香味,很鮮味。三文魚腩壽司肥美又新鮮的三文魚腩,入口即溶,魚油味濃郁。三文魚頭湯服務員很貼人的給我們兩隻小碗,魚湯份量很大,湯很鮮甜枝豆淡淡茶豆香味,灼煮後呈現出鮮艷綠色,味道顯著。隼鮮丼整個丼飯鋪滿了三文魚,玉子,赤蝦,吞拿魚蓉,三文魚籽,海膽,刺身十分新鮮,搭配著醋飯,非常滋味隼列車先童餐B很可愛的兒童餐,但份量一點也不少,內有芝士炸蝦卷,腐皮壽司,炸雞,泡芺,有甜又有咸茶碗蒸非常綿密的口感和清新的味道芝士蛋糕 滿口濃重的奶香,甜膩中帶點芝士獨有的鹹香朱古力泡芙 香滑,皮蓬鬆酥脆,內餡入口即化,朱古力味濃郁,冰冰冷冷很透心涼

海膽手卷
明太子玉子
咸咸的明太子帶點蛋香味,很鮮味。
三文魚腩壽司
肥美又新鮮的三文魚腩,入口即溶,魚油味濃郁。
三文魚頭湯
服務員很貼人的給我們兩隻小碗,魚湯份量很大,湯很鮮甜
枝豆
淡淡茶豆香味,灼煮後呈現出鮮艷綠色,味道顯著。
隼鮮丼

隼列車先童餐B
很可愛的兒童餐,但份量一點也不少,內有芝士炸蝦卷,腐皮壽司炸雞,泡芺,有甜又有咸

茶碗蒸
非常綿密的口感和清新的味道
芝士蛋糕
滿口濃重的奶香,甜膩中帶點芝士獨有的鹹香
朱古力泡芙
2023-12-11 38 views
最近收工同朋友去左megabox呢邊食野,聽聞呢間日式餐廳食野抵食,仲有火車主題正呀😍一於試下先🌟壽喜燒牛肉鍋 $98湯底好濃郁,用料豐富,配料包括金菇、菜、豆腐等,配搭埋牛肉同烏冬✨天氣凍凍地食呢個壽喜燒鍋好舒服呀,而且份量我覺得岩岩好,岩哂我地想過下口癮🤣我地係三文魚控黎嫁,見到壽司餐好抵食,忍唔住叫左黎試下🤤🌟三文魚大滿足 $88分別有厚切三文魚、三文魚腩、黑松露三文魚、火炙三文魚同芝士三文魚壽司✨一個套餐有哂唔同製法既三文魚壽司,仲要配搭得好夾,提升整體味道同口感,壽司夠哂新鮮,正呀!😋🌟特盛大滿足 $128分別有三文魚、油甘魚、劍魚腩、帆立貝,黑松露赤蝦,赤身、珍寶蟹棒天婦羅壽司✨我地都冇食過咁大條既蟹棒天婦羅,好重蟹味,炸得脆身👍🏻其他壽司🍣都非常新鮮,我自己鍾意赤蝦好香黑松露味,配搭蝦原來咁夾既🤩🌟三文魚親子丼 $98套餐配上沙律,日式蒸蛋及三文魚頭麵豉湯✨蒸蛋好滑好重蛋味,麵豉湯好香好濃郁😆飯上面鋪滿哂新鮮既三文魚刺身,仲配埋大大粒既魚籽😱🌟海膽花之戀 & 花之戀 $58, $34花之戀又係我每次食壽司都要叫既款式,厚身既三文魚刺身加上沙律醬同蟹籽👍🏻另外海膽花之戀更加

🌟壽喜燒牛肉鍋 $98
壽喜燒牛肉鍋

我地係三文魚控黎嫁,見到壽司餐好抵食,忍唔住叫左黎試下🤤
三文魚大滿足 ,特盛大滿足

🌟三文魚大滿足 $88

🌟特盛大滿足 $128

🌟三文魚親子丼 $98
三文魚親子丼

🌟海膽花之戀 & 花之戀 $58, $34
花之戀又係我每次食壽司都要叫既款式,厚身既三文魚刺身加上沙律醬同蟹籽👍🏻另外海膽花之戀更加係未食過既配搭,好味😍
海膽花之戀,花之戀

呢到職員好nice呀,有問必答👍🏻下次要叫埋屋企人黎食野先得,小朋友一定好鐘意火車🚄主

📍隼
九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 9樓25號舖
壽喜燒牛肉鍋
三文魚大滿足 ,特盛大滿足
三文魚親子丼
海膽花之戀,花之戀
最近啲天氣時冷時熱❄️☀️💨身為火鍋控嘅我竟然留意到食迴轉壽司都可以食好豐富嘅火鍋喺位於megabox 嘅隼即係可以食刺身🍣,同時享受熱辣辣火鍋呢間餐廳裝修好有特色以小朋友最愛嘅日本新幹線作為主題🚄入面牆壁掛了有日本懷舊火車鐵路照片🚉門口又似日本鐵路入閘位,係打卡位呀食客吃飯嘅時候,會有一架日本火車玩具正在迴轉壽司輸送帶上圍圈行走🚅我相信我仔仔一定會好鍾意呢間餐廳加上門口有得賣日本火車玩具😍我亦估唔到佢個#壽喜燒牛肉火鍋 $98🍲水準係唔錯,牛肉嘅厚度均勻既軟腍又有牛味🐮採用咗日本醬油嘅火鍋湯底,好有鮮味所以牛肉可以唔需要加豉油我散叫啲飛魚籽魷魚及芥辣八爪魚軍艦也很新鮮味濃,也很足料唔鍾意生刺身嘅客人或小朋友餐廳提供炸物、一品料理炙燒、芝士、兒童餐同其他熟食嘅食物種類算多,如炸軟殼蟹炸得非常鬆脆可口而且又好入味😋今期有最新海膽為主題嘅海膽炙燒三文魚皮卷,肥美的三文魚經過著炙燒後,變得更甘香,配上濃郁的海膽醬,更加滋味!另外一款熔岩海膽魚餅也好值得一試🍻我總覺得吃火鍋不妨配冰凍啤酒,加上今期啤酒又買一送一,真係超級抵啊!我同朋友一邊食飯一邊飲啤酒,享受一個愉快嘅日式大餐,我嘅感覺真係好似去咗
最近啲天氣時冷時熱❄️☀️💨
身為火鍋控嘅我竟然留意到
食迴轉壽司都可以食好豐富嘅火鍋
喺位於megabox 嘅隼
即係可以食刺身🍣,同時享受熱辣辣火鍋

呢間餐廳裝修好有特色
以小朋友最愛嘅日本新幹線作為主題🚄
入面牆壁掛了有日本懷舊火車鐵路照片🚉
門口又似日本鐵路入閘位,係打卡位呀
食客吃飯嘅時候,會有一架日本火車玩具
正在迴轉壽司輸送帶上圍圈行走🚅
我相信我仔仔一定會好鍾意呢間餐廳
加上門口有得賣日本火車玩具😍

我亦估唔到佢個#壽喜燒牛肉火鍋 $98🍲
水準係唔錯,牛肉嘅厚度均勻
既軟腍又有牛味🐮
採用咗日本醬油嘅火鍋湯底,好有鮮味
所以牛肉可以唔需要加豉油

我散叫啲飛魚籽魷魚及芥辣八爪魚軍艦
也很新鮮味濃,也很足料

唔鍾意生刺身嘅客人或小朋友

🍻我總覺得吃火鍋不妨配冰凍啤酒,加上今期啤酒又買一送一,真係超級抵啊!我同朋友一邊食飯一邊飲啤酒,享受一個愉快嘅日式大餐,我嘅感覺真係好似去咗日本啊!

2023-11-24 989 views
今晚同老公去左mega box睇下傢俬,之後諗住係呢個商場食埋晚餐。行經見到呢間壽司店相當特別,因為門口以日本鐵路為主題,好靚,望入去座位又多又光鮮,而且佈置得好靚好特別,所以就決定食了,睇下有冇搵到日本既感覺。餐廳分別以卡座或吧檯設計,而且是以QR碼下單,之後食物會隨著鐵路列車送到座位,十分之有趣及快捷,見到鄰座的小朋友都食得好開心,見到咁靚靚既佈置裝飾,令大家都食得相當開心,氣氛好好。餐牌上有好多款唔同既壽司、刺身、麵食、熟食、炸物、小食等等,款式十分之多元化。我們點了一些壽司、火炙壽司、卷物、軍艦,全部都相當出色。壽司相當鮮甜,出色。最欣賞有芝士火炙的壽司,因為芝士融融地相當出色,令魚生混合了芝士,入口即融,芝味十足,超好味呢。而另外炸蠔都相當之出色,又香又脆,而且仲即點即製,所以超熱,外皮好香脆,中間又juicy又鮮,啖啖都充滿蠔味。仲有大大粒既帆立貝,又啖啖肉又彈牙好味,一試便愛上。另外呢款芝士蟹蓋都十分惹味,滿滿既芝士混和了蟹肉,放置到蟹蓋內,賣相已相當吸引,又香噴噴,又濃芝士味及鮮甜蟹味,正呀。十分之吸引。壽司店既款色又多,而且佈置得又相當用心,大人細路都會好喜歡呢度。下

餐牌上有好多款唔同既壽司刺身、麵食、熟食、炸物、小食等等,款式十分之多元化。
我們點了一些壽司、火炙壽司、卷物、軍艦,全部都相當出色。

壽司相當鮮甜,出色。

仲有大大粒既帆立貝,又啖啖肉又彈牙好味,一試便愛上。

壽司店既款色又多,而且佈置得又相當用心,大人細路都會好喜歡呢度。下次來必定要再食下其他款式食物。
2023-11-22
$200 (Dinner)
2023-11-07 61 views
今日去開megabox, 發現咗一間可愛嘅火車壽司店😍 童心未泯嘅我🤣當然忍唔住要入去試試。 呢間隼火車壽司就喺megabox 9樓, 喺正toysrus隔離, 帶小朋友去的話一定開心到飛起 隼列車$58係一個細細嘅魚生盛盒, 有海膽, 甜蝦, 三文魚籽, 三文魚粒和吞拿魚蓉, 附送三文魚頭麵豉湯, 非常之足料 蟹棒天婦羅$38炸得非常香脆, 香口又惹味😍 汁燒牛肉皇帝蟹棒$38第一次食呢個組合, 配搭得唔錯, 又幾襯喎👍 盛光冷麵$72呢個冷面有啲驚喜, 食嘅時候已經攤咗好耐, 點知咬落仲係涼浸浸, 好順滑好舒服😍😍😍 好適合夏天食👍 海膽醬隻燒左口裙邊壽司2件 $26適逢海膽祭, 店家推出咗一系列海膽壽司。 海膽醬好香濃, 加埋燒咗口裙邊魚,又鮮味又滑 芝士蟹蓋$38超多芝士, 又香又滑✨ 明太子鵝肝紫菜天婦羅$52鵝肝厚切大大片, 煎得很香很酥脆, 再加上紫菜天婦羅, 好味到爆炸👍👍👍 特盛大滿足$128壽司七貫, 有拖羅, 三文魚腩*2, 黑松露牡丹蝦, 油甘魚和帶子, 全部都好新鮮😍天婦羅脆脆和牛卷$50天婦羅脆脆令成件事口感好豐富, 再家上甜甜地嘅醬汁和牛, 瞬間就食曬😋隼

隼列車$58

蟹棒天婦羅$38
炸得非常香脆, 香口又惹味😍

汁燒牛肉皇帝蟹棒$38
第一次食呢個組合, 配搭得唔錯, 又幾襯喎👍

盛光冷麵$72

海膽醬隻燒左口裙邊壽司2件 $26

芝士蟹蓋$38
超多芝士, 又香又滑✨

明太子鵝肝紫菜天婦羅$52

特盛大滿足$128

天婦羅脆脆和牛卷$50

隼係一間有水準嘅火車壽司店, 啱曬一家大細一齊嚟開心下。 食飽仲可以喺megabox行下街, 而且呢度極之多車位, 星期一至五消費滿100蚊就可以泊車兩小時, 可以慢慢食慢慢行下街。
2023-11-07 27 views
「隼」位於九龍灣Megabox 9樓,揸車嘅就推薦泊Megabox就可以,消費滿$100就已經有2小時泊車優惠。 呢間壽司店特色係日本車站主題, 大人小朋友見到都忍唔住打卡,食物方面不過不失啦! 今次下午茶推介 👇 蟹棒天婦羅『 小朋友之選,推介👍』三文魚頭麵豉湯『 夠味足料,推介👍』盛岡拉麵 『 有驚喜,除咗流水式擺盤之外,麵質配自配湯底有種凍冰冰清涼嘅感覺,推介👍』 天婦羅脆脆和牛卷『 不過不失, 擺款有驚喜, 啱晒打卡!』揸車出入:👍👍👍👍帶小朋友:👍👍👍👍食物質素:👍👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍👍 彩蛋: 九龍灣Megabox商場夠大, 好啱帶小朋友行下順便食下, 食到其他店悶嘅話可以黎一試無妨!

蟹棒天婦羅『 小朋友之選,推介👍』
三文魚頭麵豉湯『 夠味足料,推介👍』
天婦羅脆脆和牛卷『 不過不失, 擺款有驚喜, 啱晒打卡!』

揸車出入:👍👍👍👍
帶小朋友:👍👍👍👍
食物質素:👍👍👍
環境舒適:👍👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍👍

2023-11-02 30 views
秋日的天空,微涼而清澈,泡菜雞肉鍋在鍋中沸騰,烏冬在湯中舞動如秋葉飄零,炊煙裊裊,飄散著濃郁的香氣。感受秋日的宁静,聆听落叶的沙沙声音,与朋友们交流,分享生活的点滴。明爐火鍋烏冬,是我們的溫暖港灣,在這秋季的天氣中,我們共同成長與前行。赤蝦刺身(2隻) 58HKD大吞拿魚腩刺身 (2切)98HKD茶碗蒸 20HKD芝士蟹蓋 38HKD三文魚頭麵豉湯 16HKD玉子燒 18HKD龍蝦沙律 28HKD蒜蓉牛油燒珍寳帆立貝(2件)38HKD泡菜雞肉鍋 +烏冬(半客)88HKD
秋日的天空,微涼而清澈,
泡菜雞肉鍋在鍋中沸騰,
烏冬在湯中舞動如秋葉飄零,
炊煙裊裊,飄散著濃郁的香氣。

感受秋日的宁静,
聆听落叶的沙沙声音,
与朋友们交流,
分享生活的点滴。

明爐火鍋烏冬,
是我們的溫暖港灣,
在這秋季的天氣中,
我們共同成長與前行。

赤蝦刺身(2隻) 58HKD
蒜蓉牛油燒珍寳帆立貝(2件)38HKD
泡菜雞肉鍋 +烏冬(半客)88HKD
  • 三文魚頭麵豉湯
2023-10-28 37 views
本身一家大細黎到食野,好開心有火車轉黎轉去,但食食下係輸送帶有隻小強橫行,嚇到小朋友驚到縮埋一邊,食左都想嘔返出黎!服務員好似聽唔到睇唔到咁,可能佢地當左自己人,要我地自己出手殺左去!
2023-10-27
這天專程到Megabox,目的就是到 ikea 買傢俬,行了好一會,腿也酸了,還是找不到想要的,確實是有點失望,最後決定找家餐廳坐坐,補充體力。沿扶手電梯一直上,最後來到了9樓的隼吃壽司。全店裝修設計以日本新幹線為靈感,配以新幹線列車及電子自動化列車軌道,將食物輸送到顧客面前。蟹肉蟹膏軍艦蟹膏及蟹肉都非常鮮味,完全沒有半點腥味,吃後想再encore。炙燒芝士熟蠅壽司熟蝦挺大隻,配上炙燒半融化芝士,入口除了彈牙爽口,還有陣陣芝士香。芝士蟹蓋蟹蓋送上來時香噴噴,入口有濃濃的芝士香,還有蟹肉的鮮香,口感非常creamy。蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝珍寶帆立貝口感結實爽彈,帶有濃郁蒜香及牛油香。牛油果軟殼蟹卷軟殼蟹口感香脆,加上牛油果的油潤口感,與及蟹籽的爆破爽甜感,層次豐富。鹽燒三文魚鮫三文魚皮燒得有點微微焦香,口感挺香脆,而魚鮫肉質嫩滑肥味,吃後整個口腔都有滿滿的魚油超甘香。炸豆池魚魚仔炸至金黃色,香酥中又帶點鹹香,超惹味。溫泉玉子鰻魚丼定食隨定食附送茶碗蒸及三文魚頭麵豉湯。鰻魚巨大塊,肥美口身,零骨絲,醬汁杰身,味道鮮甜,佐飯一流,吃時將溫泉玉子刺破,混合蛋漿一同享用,會更滋味。吉列蝦烏冬定食定

蟹肉蟹膏軍艦

炙燒芝士熟蠅壽司

芝士蟹蓋

蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝
珍寶帆立貝口感結實爽彈,帶有濃郁蒜香及牛油香。

牛油果軟殼蟹卷

鹽燒三文魚鮫

炸豆池魚
魚仔炸至金黃色,香酥中又帶點鹹香,超惹味。

溫泉玉子鰻魚丼定食
隨定食附送茶碗蒸及三文魚頭麵豉湯。

吉列蝦烏冬定食
定食除了主角吉列蝦及湯烏冬,同樣伴上茶碗蒸及三文魚頭麵豉。

吉列蝦入口巨酥脆,即使放涼了,仍然可以保持外香脆內爽彈的口感,而烏冬份量十足,Q彈有韌度,超讚。

2023-10-24 46 views
成日都見到佢已經火車迴轉壽司餐廳食壽司,今晚放工決定去食。雖然係迴轉壽司餐廳,但係我見到個個都會叫一鍋shabushabu, 我就叫咗牛肉壽喜燒,入面有蟹柳、豆腐、粟米、冬菇、芋絲、金菇、紅蘿蔔,等等,仲配咗半個稻庭烏冬,熱辣辣食落去真係好滿足。入邊嘅壽司好多選擇,三文魚壽司肥瘦均勻,色澤亮麗,賣相不錯味道都好新鮮。軍艦方面揀咗吞拿魚蓉軍艦、龍蝦沙律軍艦、芥末八爪魚等值得一讚係紫菜真係好脆,全部都係新鮮包!料都比得好多,所以食得好開心。牡丹蝦、劍魚同埋貝類都係好新鮮,而且好厚切,飯唔會俾得好多,所以可以食到刺身嘅鮮味。天婦羅炸蝦手卷嘅炸蝦啱啱新鮮炸好,好脆口,而且紫菜都係繼續好爽脆,價錢唔貴,性價比高。

成日都見到佢已經火車迴轉壽司餐廳食壽司,今晚放工決定去食。

軍艦方面揀咗吞拿魚蓉軍艦、龍蝦沙律軍艦、芥末八爪魚等