2022-02-09 695 views
今日lunch time見時間充裕所以同個friend揸車去到九龍灣飲茶,嚟到呢間凱日粵菜館先講下叫咗咩凱日蝦餃王-上面有博博嘅金箔(我諗應該係😂),皮薄蝦新鮮+作狀嘅高貴感(我鍾意😂)小梨子鹹水角-外邊綠色地方我唔知咩嚟,但係甜甜地加上入面係鹹水角餡,賣相同味道係幾得意🤙🏻海皇天鵝酥-天鵝樣入面餡料係芋頭角,賣相係幾得意,不過同普通芋頭角冇乜分別(條頸係食得但冇乜味)菠蘿叉燒包-呢個整得幾好,菠蘿皮好脆口,入面叉燒熱辣辣應該係即焗脆皮奶黃包-呢個幾鍾意食因為外邊似炸饅頭入面係奶黃餡呢兩樣本身我都好鍾意食佢而家二合為一所以重推介🤙🏻(如果入邊係奶黃流沙餡就無敵啦)環境闊落都坐得幾舒適,同埋如圖所見防疫措施都做得好足,食得放心坐得開心🥳
先講下叫咗咩

• 脆皮奶黃包