2024-11-02
呢間咖啡店一直好好生意,佢啲咖啡沖得幾好,咖啡又好飲,而且佢嘅Tiramisu 都好出名!今日tea Time時間經過九龍城,見有啲時間,就諗住入嚟坐吓!發覺呢間舖頭,去到兩三點返嚟好多人,大家都係叫杯咖啡,叫件蛋糕,或者係食少少嘢,諗住喺度chill 吓!不過今日嘅用餐體驗就一般!一坐低,店員就擺低兩杯水,就叫我自己掃QR code,跟住就話用餐時間90分鐘,雖然我都知道佢都幾多人幫襯,不過感覺上有少少唔舒服!我首先叫咗個主菜,叫咗個蟹肉意粉,叫咗杯Flat White ,我仲特叫單品咖啡,我朋友就嗌咗秋葵蘋果茶,另外甜品方面,Tiramisu之前就成日食,所以諗住試吓其他甜品,以前試過佢嘅雪糕窩夫都唔錯!所以今次再試吓!咖啡好快到咗,一如以往係正!我朋友杯秋葵蘋果茶就一般,我諗始終佢啲咖啡先係最好,下次都係唔好試其他嘢!蟹肉意粉都唔錯,份量少啲,但係都幾creamy! 食完之後,甜品就到啦,我充滿期望咁去切個窩夫,點知切唔斷!個窩夫個底係濕,真係有啲失望!而且份量比之前少好多,下次都係叫返Tiramisu!整體嚟講,咖啡真係唔錯!但明顯感覺其他食物和服務水平也逐漸下降,真的希望店主
咖啡好快到咗,一如以往係正!我朋友杯秋葵蘋果茶就一般,我諗始終佢啲咖啡先係最好,下次都係唔好試其他嘢!蟹肉意粉都唔錯,份量少啲,但係都幾creamy! 食完之後,甜品就到啦,我充滿期望咁去切個窩夫,點知切唔斷!個窩夫個底係濕,真係有啲失望!而且份量比之前少好多,下次都係叫返Tiramisu!整體嚟講,咖啡真係唔錯!但明顯感覺其他食物和服務水平也逐漸下降,真的希望店主能夠提升一下!