2023-11-10
九龍城|人氣居酒屋今次試呢間居酒屋主打手作日式料理及串燒,鳥燒更採用日本阿波尾雞!更出咗清酒放題是消閒飯聚的好地方 黑椒牛脷牛脷彈牙好味!!秘制半熟鰹魚他他 $118表面炙烤過的半熟鰹魚,滋味格外美妙,作為一個開胃唔錯嘅選擇南蠻炸雞南蠻炸雞味道較重,口味層次更豐富,蒜蓉藍牙醬汁為酥脆雞肉增添酸甜味,清新而不油膩。咸蛋蟹膏玉子燒玉子燒裡面加入咗蟹柳同蟹膏醬。蛋唔會煮到完全熟晒,仲有蛋漿同蟹膏流出嚟,不得了 !黑松露芝士燒蠔芝士黑松露燒石蠔,十分濃郁嘅黑松露味,同拉絲芝士勁match 明太子油揚豆腐油揚豆腐上舖滿了明太子,入口帶點微辣,炸豆腐口感煙韌有嚼勁禮。串燒系列赤鷄肉香葱卷青森青提豚肉卷鹿兒島一口牛極上黑豚腩蟹蓋丼蟹蓋飯非常豐富有蟹肉蟹籽蟹膏,白飯裏面仲伴有味之素櫻花蝦增加口感同味道雪上白雪甜品還是師傅會將番薯烤熟,再放置一個雪糕冰火交融嘅感覺📍禮Sake Bar Present九龍城打鼓嶺道79號地舖
黑椒牛脷
牛脷彈牙好味!!
秘制半熟鰹魚他他 $118
表面炙烤過的半熟鰹魚,滋味格外美妙,作為一個開胃唔錯嘅選擇
南蠻炸雞
咸蛋蟹膏玉子燒
黑松露芝士燒蠔
明太子油揚豆腐
油揚豆腐上舖滿了明太子,入口帶點微辣,炸豆腐口感煙韌有嚼勁
禮。串燒系列
赤鷄肉香葱卷
青森青提豚肉卷
鹿兒島一口牛
極上黑豚腩
蟹蓋丼
雪上白雪
甜品還是師傅會將番薯烤熟,再放置一個雪糕冰火交融嘅感覺
📍禮Sake Bar Present
九龍城打鼓嶺道79號地舖