2022-05-13 109 views
自從疫情開始之後冇去過大陸, 成日好想食返正宗川菜,朋友就介紹我食呢間有口福~生日晚上和朋友約在此吃飯. 自地鐵屯馬線開通宋王臺站後真係會嚟多啲九龍城. 今次仲係第一次搭地鐵去宋皇臺站, 沿著嗰條超級長隧道一出轉右行一陣就到. 入到去見到平日都全間餐廳爆曬,除咗酸菜魚仲有烤魚川菜嘅選擇,款式種類多,仲可以飲啤酒啤啤佢🍻入來已見老板安排我们座近廚房位置,所以能望入去,見到廚房也很乾凈。又可以見到不停忙著煮出一味味的好餸。看牆上的相片就已经好想試。呢間小店!一點都唔起眼!簡單嘅鋪面!無華麗裝修,但勝在貼地。第一次黎,餐廳地方好細,得幾張四人枱,有閣樓,好多雜物,隔離就有個凍櫃,估唔到啲嘢又真係好食,夠火喉,所以係值得幫襯嘅。各種川菜非常正宗!2個人,食物放滿整張枱都唔使500元,抵食. 下次會來試吓打邊爐🍲涼拌海蜇絲$48海蜇絲切得比較幼細, 調味比較清淡, 青瓜爽脆夠味! 食到我舔舔脷👍🏻豬耳麻辣汁好味伴菜是惹味青椒和芹菜,好食,老公叫我食多些🥢口水雞雞肉嫩滑 辣辣地 非常惹味。口水雞唔似出面只係紅油包住, 加埋大粒嘅花生一邊食軟滑嘅雞加埋個醬成個感覺好有口感雞嘅份量比一般嘅例牌來講叫做

看牆上的相片就已经好想試。

各種川菜非常正宗!

涼拌海蜇絲$48

豬耳麻辣汁好味
伴菜是惹味青椒和芹菜,好食,老公叫我食多些
🥢口水雞
雞肉嫩滑 辣辣地 非常惹味。

口水雞唔似出面只係紅油包住, 加埋大粒嘅花生
一邊食軟滑嘅雞加埋個醬
成個感覺好有口感
雞嘅份量比一般嘅例牌來講叫做非常大件!食極都有!

清炒蒿笋絲
好爽脆, 食咁多辣野要叫返唔辣清清味蕾

冰涼啤酒作飲料
啤酒
如果真係要講就係環境一般,門面裝修毫不起眼, 似茶餐廳,枱與枱相隔不是太遠。但勝在簡單小菜價錢平靚正。每款小菜也做得出色, 即叫即做夠鑊氣!

好耐無係香港食過咁有鑊氣既小菜
坐係廚房門口仲聽到入面傳黎既拋鑊聲
價錢夠經濟, 再回頭幫襯冇難度~
2022-05-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$249 (Dinner)
啤酒