2016-06-06 718 views
經過灣仔,屋企兩老話想試下甘飯碗⋯⋯好多人喎,又唔想佢地等甘耐,唯有搵下附近有乜好食。之前試過中環「唐宮小聚」,直覺覺得合和呢間唐宮一號應該同出一轍,果間都唔差,呢間應該唔會點甩轆卦?唔好講笑,坐低一定要叫燒乳鴿食,$38隻喎,乳鴿燒得夠乾身,唔會油立立,呢個真係要食!另一推介係龍蝦湯泡步步米,因為d米好似米通甘,食落粒粒都仲有點脆脆地既感覺,唔似湯飯甘浸到d粒爛晒晚市佢都有d包點既,我點左個松露磨菇包,我估呢個都係現成來貨,因為之前係第二間餐廳都有食過一模一樣既包,不過外形同一隻冬菇無分別,都幾過癮,同埋個包都幾香松露味,可以一試。其他菜式就一般啦,唔算太差,而且都坐得舒服既,唔會太迫~
其他菜式就一般啦,唔算太差,而且都坐得舒服既,唔會太迫~
Type of Meal
Dinner