2023-11-15 38 views
今晚約舊同事一齊晚膳,六點就到了。只得一人,所以二人坐四人枱,我哋點了二人餐。首先選擇一湯一沙律。今日嘅餐湯係南瓜湯,沙律只係得菜。第一道要上嘅係寬條麵北海道帶子味道,但一般份量兩人份量都OK!要飲多水!第二道菜選擇肉眼扒五成熟味道也不錯。第三樣就係窩夫雪糕甜品、係二人餐裏面最好味嘅。我夫職做廚房嘅香味亦飄到出嚟!仍然有餐飲我點了凍檸茶這個是成個餐最差嘅好似飲水咁。總括而言訂餐時間係6:30不過早到咗15分鐘入座時沒有太多人,但係一邊食一邊傾越來越多人最後7:30離場已經係外面有人等位,所以讓位俾另一啲客人前後坐了75分鐘左右地點啊都不太難找到,但係鋪內嘅餐枱很接近比較狹窄尚算可接受。總括而言一共付款$394因為二人餐388。兩個凍飲加$6就係394不用+1!
第二道菜選擇肉眼扒五成熟味道也不錯。
仍然有餐飲我點了凍檸茶這個是成個餐最差嘅好似飲水咁。

• 甜品窩夫