2009-12-23 10 views
同食家又來吃烏冬,甘味的烏冬在沙田是最好吃的﹗佢要了豬軟骨烏冬,我就試新野要個燒牛肉二十穀飯,再加多幾個小食﹗先來小食,鐵板黑椒牛肉粒,牛肉尚算軟熟,有牛味,咬開仲有肉汁大約七成熟,黑椒亦夠風味,送飯很好﹗另外一個是什麼烏賊軟骨,味道有如食齋的麵粉方粒,本身無味之餘仲要口感鬆散,我相信齋鋪出品的齋雞粒一定好吃過牠十倍﹗墨魚餅吃落無咩墨魚味,似魚餅多一點,麻麻地﹗呢度0的小食做得沒有和民般仔細,下次還是不要貪心叫咁多了﹗食家的豬軟骨烏冬,烏冬滑溜彈牙,入口柔順有麵條香﹔醬油湯底味道濃郁,豬軟骨軟熟腍香,很好的一個配搭﹗我的二十穀飯,由多種米穀類組成,粒粒分明,我愛佢有o趙口,睇佢既餐牌話係超健康滑腸又有營養,燒牛肉做得醬汁惹味濃香,送飯很不錯﹗來呢度都係食烏冬同埋二十穀飯好了,其他小食暫不作推介﹗
同食家又來吃烏冬,甘味的烏冬在沙田是最好吃的﹗

墨魚餅吃落無咩墨魚味,似魚餅多一點,麻麻地﹗

呢度0的小食做得沒有和民般仔細,下次還是不要貪心叫咁多了﹗

來呢度都係食烏冬同埋二十穀飯好了,其他小食暫不作推介﹗
豬軟骨烏冬
軟熟腍香,好食