2022-09-21 184 views
Dirty Skillet啱啱開業嘅時候,我已經幫襯過一次,其中熔岩芝士洋蔥餡餅令我印象深刻🤩。最近餐廳出咗個二人套餐,$395包括餐湯、前菜、主菜同甜品👍🏻Dirty Skillet俾我一種好歡樂嘅感覺,餐廳中間有一個旋轉木馬造型嘅座位。樓底幾高,而且餐廳採用落地玻璃,空間感十足。- 酥皮焗周打蜆忌廉湯(+$20)出面的酥皮呈金黃色,口感香脆。入面既湯亦好有鮮味,而且幾多蜆肉🤩- 傳統意大利烤餅配牛油果及車打芝士醬意大利烤餅一共有四片,外脆內煙韌,識食一定係兩個醬都加落烤餅上面😎- 新奧爾良Shake Shake海鮮袋配意大利蛋麵(+$99)職員會幫我哋shake海鮮袋,然後再倒落大盤到🙏🏻。入面海鮮種類幾多,包括帆立貝、蜆、青口、大蝦。醬汁非常惹味,而意大利蛋麵非常掛汁,加上原先嘅蛋香,所以好好味😋。除咗海鮮之外,Shake shake袋仲有其他配料包括西班牙風腸、粟米同薯仔。- 芒果拿破崙酥皮入口香脆鬆化,餡料好豐富,每一層吉士中間夾左很多芒果粒,吉士亦係芒果味!- Dirty Sakura Latte火山造型好吸引,仲要係粉紅色,女仔一定好鍾意😍。味道唔算甜,而且入面有爆炸糖,

- 酥皮焗周打蜆忌廉湯(+$20)
酥皮焗周打蜆忌廉湯

- 傳統意大利烤餅配牛油果及車打芝士醬
傳統意大利烤餅配牛油果及車打芝士醬

新奧爾良Shake Shake海鮮袋配意大利蛋麵

- 芒果拿破崙
芒果拿破崙

- Dirty Sakura Latte
火山造型好吸引,仲要係粉紅色,女仔一定好鍾意😍。味道唔算甜,而且入面有爆炸糖,非常過癮。
Dirty  Sakura  Latte

- Fresh Mix Berries Smoothie
Smoothie好大杯,味道唔算太甜,感覺幾健康。
Mixed  Berries  Smoothie

一個前菜同主菜其實都足夠兩個人食,而且選擇都幾多,西餐嚟講都幾抵食👍🏻

2022-09-14
酥皮焗周打蜆忌廉湯