2022-10-31
難得前幾日早收工 加上天氣漸漸變凍 之前已經食過一次 覺得味道唔錯🤣朋友亦都成日推介 所以今次就帶咗👦🏻過嚟試吓呢間前身叫’渝味曉宇‘既火鍋!呢度既裝修環境好新淨 燈光明亮 座位都幾闊 叫多啲食物都唔怕冇位放💪🏻枱面亦都有即棄圍裙 Menu好多唔同種類嘅食物 可以叫半份 價錢亦都唔貴 性價比好高!Ps 值得一提 門口有部清新噴霧機 轉一轉圈 打邊爐嘅味道就冇晒啦🥰麻辣普通鍋+皮蛋香菜湯過嚟呢間火鍋店一定要試吓呢個麻辣鍋 一上枱已經聞到陣陣嘅香辣味 雖然我哋唔食得辣 但佢地地辣得真係好過癮😍而👦🏻就想食皮蛋香菜湯 湯底青得來芫荽味好香 淥完唔同嘅肉類都唔會太鹹👍🏻醬料方面有蒜蓉、蔥、辣椒、豉油同麻油等 不過佢哋嘅火鍋配料都好新鮮 完全唔需要點醬已經好好食 肉類方面叫左美國Prime牛小排同美國牛板腱 一分錢一分貨🤣新鮮又嫩滑 隨便淥一淥已經可以食!大部份食材上面都寫定左淥既時間 枱上面總會有個計時器 食物淥熟既時間啱啱好!手打魚籽蝦滑、稻田毛肚、重慶耗兒魚鮮豬心、皇帝菜、炸芋頭熟鵪鶉蛋、重慶炸酥肉、現炸豆皮今次叫咗唔同款式嘅食物😂係我平時唔會叫既🙈食材全部都好新鮮 每款都係嗌咗半份 食多
麻辣普通鍋+皮蛋香菜湯
手打魚籽蝦滑、稻田毛肚、重慶耗兒魚
鮮豬心、皇帝菜、炸芋頭
熟鵪鶉蛋、重慶炸酥肉、現炸豆皮
今次叫咗唔同款式嘅食物😂係我平時唔會叫既🙈食材全部都好新鮮 每款都係嗌咗半份 食多幾款 最令我印象深刻嘅係重慶耗兒魚 大約要淥15分鐘 味道嫩滑無骨 食落好新鮮 值得推介!
餐前甜品紅棗雪耳羹 喺舖頭送嘅💓清甜滋潤!
飲品方面叫左🍋水仙鳥龍檸檬茶 份量好巨型 茶味好足 飲落唔會太甜 真係好滿足!