2021-09-28
今日又嚟咗木玥巷食dinner,同上次一樣都係全場滿座啊😱鹽酥四季豆杏鮑菇 $60上次見到隔離枱嗌咗覺得好吸引 今次終於試咗 結果真係無令我失望 好好食😍😍上碟嘅時候熱辣辣 完全做到外皮脆 但依然保持到四季豆同杏鮑菇本身嘅水份 調味亦都啱啱好 唔會太咸 送酒一流💯干貝醬蝦仁炒飯 $90雖然睇落係平平無奇嘅炒飯 但份量超級多蝦仁大大粒仲有啲元貝🍤個飯炒得好靚 啲飯係粒粒分明好乾身 睇得出大廚嘅功力深厚👨🏻🍳蟹肉明太子炒新竹米粉 $90第一次見用明太子炒新竹米粉 味道非常好加咗好多椰菜炒令到口感更加豐富🤩不過略嫌炒得乾身咗少少 不過整體都好唔錯 而且份量同炒飯一樣都係咁多👏木玥黃金水果茶 $38上次試咗招牌水果茶 今次試咗另外一款 味道以鳳梨同百香果為主 而且有粒粒果肉 非常香甜🍹木玥巷台灣鳯梨啤 $48今次menu新加咗幾款手工啤酒 呢隻鳯梨啤麥味好重🍻第一啖飲嘅時候有淡淡嘅鳯梨香味🍍不過飲到最後就得返小麥嘅味道🤣 另外幾款茶味嘅手工啤都好特別 下次一定要試埋!感覺今次食物嘅份量比上次多咗 而且仲keep到同上次一樣咁好嘅質素👍🏻👍🏻
鹽酥四季豆杏鮑菇 $60
干貝醬蝦仁炒飯 $90