2024-01-13 35 views
🚩金子半之助 上個禮拜心血來潮好想食天婦羅🍤其實上次都食過依間餐廳,但感覺上冇話好好食🥹不過由於真係太想食了,所以決定俾多次機會佢‼️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈江戶前天丼 $138呢個丼就包左麵豉湯同埋漬物先講穴子,應該同鰻魚差唔多東西,好長身🐟仲有兩隻蝦同埋帆立貝餅上次點解話佢麻麻地呢,因為上次嘅食材完全係冇乜味道,主要靠醬汁今次相對來講真係有驚喜🥹食到食材嘅鮮味,唔會有口寡寡嘅感覺而且值得一讚嘅係佢哋所有天婦羅都係即叫即炸,熱辣辣醬汁已經均勻淋喺天婦羅上,好香麻油味🌈迷你天丼 & 稻庭烏冬$118建議女仔要食呢個set‼️滿足晒心大心細嘅願望烏冬記得要叫熱先有寶盒架😌 呢個麵質同平時食嘅唔同,比較幼滑雖然係迷你天丼但都好足料,有蝦蝦架🍤🌈溫泉蛋 $12炸溫泉蛋都少少考功夫㗎用黎撈飯,大讚😎🌈帆立貝魷魚天婦羅餅 $28含粉量好少,裏面好多帆立貝粒感覺似係半生熟狀態,唔會好似食緊瑤柱咁🤭🌈海苔天婦羅 $8🌈菇菌 $18
🚩金子半之助

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈江戶前天丼 $138
呢個丼就包左麵豉湯同埋漬物
先講穴子,應該同鰻魚差唔多東西,好長身🐟
仲有兩隻蝦同埋帆立貝餅

今次相對來講真係有驚喜🥹
食到食材嘅鮮味,唔會有口寡寡嘅感覺
而且值得一讚嘅係佢哋所有天婦羅都係即叫即炸,熱辣辣
醬汁已經均勻淋喺天婦羅上,好香麻油味

🌈迷你天丼 & 稻庭烏冬$118
建議女仔要食呢個set‼️滿足晒心大心細嘅願望
烏冬記得要叫熱先有寶盒架😌

呢個麵質同平時食嘅唔同,比較幼滑
雖然係迷你天丼但都好足料,有蝦蝦架🍤

🌈溫泉蛋 $12
炸溫泉蛋都少少考功夫㗎
用黎撈飯,大讚😎

🌈帆立貝魷魚天婦羅餅 $28
含粉量好少,裏面好多帆立貝粒
感覺似係半生熟狀態,唔會好似食緊瑤柱咁🤭

🌈海苔天婦羅 $8
🌈菇菌 $18