2022-10-11
早前已經介紹過呢一間澳洲過江龍,佢哋嘅Gelato真心好令人難忘,自己去歐洲食咗好多杯gelato,呢間仍然係心中嘅top 3🫡話雖如此,呢間嘅價錢絕對係Top 1,而且話咁快就加咗價$95/3 scoops🫠 今次都係同朋友share 3 scoops,當中最滿意嘅就係Tramontana🥰佢係用牛奶gelato底,入邊mix咗啲朱古力餅同埋焦糖奶醬,Gelato基底本身好香,加埋啲朱古力脆餅好有口感,而且就算加埋焦糖香得嚟都唔會好死甜😛呢個真係大力推介🫶🏻Pistachio Praline 都係用牛奶gelato底,但係就加咗好多開心果仁糖,鍾意呢一隻味嘅口感,可以咬到好多開心果,但係就有啲太甜🫢PANDAN & COCONUT 雖然呢個係雪葩,但係食落去口感仍然好幼滑,味道好濃郁,斑斕同埋椰子嘅味道脾氣都好好,而且唔會好膩,超推介呢隻味🥰整體來講以一間gelato嚟講係推介的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 今次對於佢哋所有味道都滿意,而且差唔多我上一次見過嘅口味有一半都已經冇再賣,冇諗過佢哋會有咁多新嘅口味,好欣賞佢哋唔會做大個朵就懶,而係繼續努力研發唔同嘅口味,所以咁樣諗佢哋就算咁貴我都會繼續
整體來講以一間gelato嚟講係推介的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 今次對於佢哋所有味道都滿意,而且差唔多我上一次見過嘅口味有一半都已經冇再賣,冇諗過佢哋會有咁多新嘅口味,好欣賞佢哋唔會做大個朵就懶,而係繼續努力研發唔同嘅口味,所以咁樣諗佢哋就算咁貴我都會繼續食🤣支持佢哋嘅努力