2017-03-21
呢排終於唔哂OT 當然即刻約閨蜜放工行街食飯啦血拼前閨蜜帶我去左一間叫豚燻既拉麵鋪鋪頭門口細細 真係一個唔覺意都會走漏眼見到門口餐牌既選擇都唔多 大約5-6款到入到去全部都係吧枱 大約10-12個位到環境細細 但裝修都好窩心唔覺真係差啲以為自己去左轉日本食拉麵港女通常見到啲咩咩限定都會忍唔著所以就叫左兩個限定拉麵再加兩款小食happy share~1/煙燻牛舌 (HKD 98)燒牛舌小編就真係食唔少 但煙燻都真係第一次食配料方面都十分豐富 有菠菜 大量粟米粒 木耳加左啲蔬菜令成個感覺沒咁濟 ~簿切牛舌十分出色 帶有淡淡的燻香味火候掌控十分佳 不會過熟 十分嫩口!畫龍點睛之處係炸香的簿蒜片 與牛舌十分match!2/ 北海道松葉蟹腳拉麵 (HKD 178)絕對唔係扮哂蟹既蟹肉 係真材實料既蟹肉十分鮮味 肉質彈牙 正!寶物沉歸底 底下有成六七隻蜆 總評:麵質方面- 同友人都揀左粗麵同軟硬度揀左中- 麵的掛湯能力十足 - 質感十分爽身同彈牙湯底方面:- 同友人都揀左豚骨湯底- 湯底方面唔算特別濃- 所以油膩感較少- 岩哂唔中意食濟感覺既我- 一啖麵一啖湯剛剛好最後 仲加配左兩款小食 質素都唔
血拼前閨蜜帶我去左一間叫豚燻既拉麵鋪 鋪頭門口細細 真係一個唔覺意都會走漏眼 見到門口餐牌既選擇都唔多 大約5-6款到 入到去全部都係吧枱 大約10-12個位到
環境細細 但裝修都好窩心
唔覺真係差啲以為自己去左轉日本食拉麵
港女通常見到啲咩咩限定都會忍唔著
所以就叫左兩個限定拉麵再加兩款小食happy share~
1/煙燻牛舌 (HKD 98) 燒牛舌小編就真係食唔少 但煙燻都真係第一次食 配料方面都十分豐富 有菠菜 大量粟米粒 木耳
加左啲蔬菜令成個感覺沒咁濟 ~ 簿切牛舌十分出色 帶有淡淡的燻香味
火候掌控十分佳 不會過熟 十分嫩口!
畫龍點睛之處係炸香的簿蒜片 與牛舌十分match!
2/ 北海道松葉蟹腳拉麵 (HKD 178) 絕對唔係扮哂蟹既蟹肉 係真材實料既蟹肉
十分鮮味 肉質彈牙 正! 寶物沉歸底 底下有成六七隻蜆
- 湯底方面唔算特別濃
- 所以油膩感較少
- 岩哂唔中意食濟感覺既我
- 一啖麵一啖湯剛剛好 最後 仲加配左兩款小食 質素都唔錯
1/ 煎餃子 (HKD 38) 特調醬汁very good!
2/ 胡麻菠菜