2023-01-07 748 views
我大大話話住左灣仔三十多年,由於社會運動,皇后大道東是黑暴搞事重災區,未有國安法時,逢星期日同公眾假期一定有遊行,好多抗議大聲公,嘈到冇得安靜休息!最後唯有搬離大佛口,進駐越來旺的東區。湾仔好多美食,可惜無一食肆,特別令我留下深刻印象。平價的,便是環境不潔同食物質素好求其;有間好好味嘅群眾小廚,嘢食超好味但座位有限,人客大聲講便已嘈到拆屋咁,而且後來巴閉到要訂位,好景不常,社運&員工老邁,唯有結業!入番正題,大家會問,紅城有咩好?第一:價錢公道,有高低分別第二:分了吸煙區在户外,禁煙區在室內第三:食物質素同份量好足第四:員工服務態度正面,不會落錯單便卸膊第五:所有餐具放置整齊,供應足夠第六:裝修光猛寬敞,好有特色總結:我早,午,晚,下午茶都試過,一個人入去一定有位坐,不用排隊等。
入番正題,大家會問,紅城有咩好?
第一:價錢公道,有高低分別
第二:分了吸煙區在户外,禁煙區在室內
第三:食物質素同份量好足
第四:員工服務態度正面,不會落錯單便卸膊
第五:所有餐具放置整齊,供應足夠
第六:裝修光猛寬敞,好有特色

2023-01-07
$38 (Tea)
  • 菠蘿海鮮炒飯