2024-09-12
餐廳位於銅鑼灣Sugar大廈的高層,餐廳環境裝修得好modern,餐廳一邊係食omakase,一邊係食鐵板燒,仲有其他table seat,可以一邊食飯,一邊欣賞維港及維園嘅景色餐廳嘅鐵板燒而家做緊優惠,$880兩個人就可以食到龍蝦,鮑魚,鵝肝,刺身,CP值真係非常高✨自家製醬汁煮南非鮑魚鮑魚肉質煙韌彈牙,而且鮮甜,汁煮過嘅鮑魚更加可以提升鮮味,連蘿蔔都非常入味同埋清甜✨季節刺身三款分別有赤身,鯛魚,深海池魚,鯛魚加上淡雪鹽同黑松露可以提升鮮味,深海池魚🐟油脂最豐富,入口即溶✨西班牙金鎗魚蓉中餅拖羅蓉口感細滑,中餅食落好酥脆,雙重口感✨海鮮茶碗蒸日式蒸蛋相當嫩滑,加上嘅海鮮湯打成嘅芡汁,同新鮮嘅蟹肉,成個味道更加提升✨澳洲龍蝦龍蝦啖啖肉,肉質爽口彈牙,仲用上蝦膏整成嘅醬汁,完全帶出蝦肉嘅原汁原味✨鵝肝多士鵝肝大大嚿,煎到兩面金黃,一啖咬落去鵝肝油爆發,香味四溢✨美國牛柳(薄燒加厚燒)牛柳叫咗五成熟,火候控制得剛剛好,牛肉口感嫩,帶有豐富的油脂,薄燒牛肉裏面包住炸蒜同蔥花,非常惹味✨蜆肉湯蜆肉大大粒,湯非常之清甜✨煙肉香蒜炒飯最鍾意食鐵板燒嘅炒飯,炒到好乾身,超香口,完全令我非常驚喜✨炒
✨自家製醬汁煮南非鮑魚
✨季節刺身三款
✨西班牙金鎗魚蓉中餅
拖羅蓉口感細滑,中餅食落好酥脆,雙重口感
✨海鮮茶碗蒸
✨澳洲龍蝦
✨鵝肝多士
鵝肝大大嚿,煎到兩面金黃,一啖咬落去鵝肝油爆發,香味四溢
✨美國牛柳(薄燒加厚燒)
✨蜆肉湯
蜆肉大大粒,湯非常之清甜
✨煙肉香蒜炒飯
最鍾意食鐵板燒嘅炒飯,炒到好乾身,超香口,完全令我非常驚喜
✨炒雜菜
芽菜清脆爽甜,炒到剛剛脆身,配埋少少蒜頭辣椒更加惹味
✨甜品
係店家自製嘅藍莓果凍,唔會太甜口感好清新