2 day(s) ago
今次黎到瀧宴食晚餐,一入到門口已經feel到呢度嘅氣派。餐廳裝修好有格調,啲燈光同埋佈置都好講究,最正係可以睇到大廚喺鐵板燒區即場表演套餐由前菜開始已經好出色,白子滑如豆腐花,火炙吞拿魚個外層燒到香香地,入口即溶,配埋海膽醬嘅大蝦更加突出咗海鮮嘅鮮甜刺身拼盤新鮮到爆,特別係拖羅肥美得嚟又唔會覺得漏,秋刀魚同依咗目都係時令嘅精選,個個都肉質爽彈。海帶蜆肉湯就清甜開胃,飲完感覺特別舒服。香草牛油帆立貝燒得外脆內嫩,蘸埋牛油香草醬真係絕配。原隻澳洲鮑魚嫩滑得黎又夠彈牙,個醬汁香濃惹味。鵝肝係我至愛,外皮煎到金黃酥脆,裡面仲係半熟狀態,配埋自家製醬汁,醬汁酸甜適中,完全中和咗鵝肝嘅漏膩。宮崎和牛就更加冇得頂,油花分佈均勻,個大廚火候控制得好好,煎到外面微微焦香,入面仲保持粉紅色最後嘅蟹肉炒飯香噴噴,飯粒粒粒分明,蒜香同埋蟹肉嘅鮮味完美配合。炒什菜爽口清新,平衡返成餐嘅豐富。最後嘅柚子雪糕酸甜清新,幫你將成個味蕾reset返。呢餐嘅精緻程度同用料都幾高級,雖然價錢唔平,但係絕對值得,特別啲服務都做得好好,想食靚嘢慶祝或者同重要人物見面都啱曬!
海帶蜆肉湯就清甜開胃,飲完感覺特別舒服。
香草牛油帆立貝燒得外脆內嫩,蘸埋牛油香草醬真係絕配。
原隻澳洲鮑魚嫩滑得黎又夠彈牙,個醬汁香濃惹味。
炒什菜爽口清新,平衡返成餐嘅豐富。
最後嘅柚子雪糕酸甜清新,幫你將成個味蕾reset返。