2022-09-14 3083 views
這間餐廳面積不大, 有室內&室外座位選擇. 見食評多數是介紹下午茶, 而我今次就去這餐廳品嚐5道菜晚市套餐, 在開飯啦平台訂座套餐有75折優惠, 套餐款式是每幾個月換一次. 多士配蕃茄乾橄欖油微熱多士配番茄乾醬比平時配牛油特別味淋雞泡魚 乾梅漬蕃茄 日本芥辣雲耳雞泡魚乾與市面上買到嘅一樣, 不過廚師沒有叮熱, 所以口感非常硬. 梅漬蕃茄夠梅味. 雲耳夠爽, 不過日本芥辣味不重. 沙律菜有一點苦. 蜜瓜螺片豬骨湯除爵士湯外, 好少聽用蜜瓜來煲湯. 味道甜甜 真的有蜜瓜味, 眼見有幾粒蜜瓜加一片螺片, 味道清甜, 幾特別. 香煎蟹餅配明太子蛋黃醬香煎蟹餅上菜時非常熱, 蟹餅內有多多蟹肉, 口感啖啖肉. 意大利風乾火腿, 布里芝士雞卷配牛肝菌醬這個菜式主力係食到芝士同雞肉, 反而風乾火腿&牛肝菌醬味道偏輕, 不過整體都可以, 雞肉肉質唔會好鞋,唔會好乾. 頂級肉眼扒配玉米餅 風乾蕃茄香草牛油肉眼扒外表燒到一格格, 有炭燒味, 燒到恰到好處. 肉質重牛味. 肉眼扒上有香草牛油增添 多重味道. 這個主菜需要另加$108, 不過我本人覺得值得的. 木瓜燕窩桃膠果凍這甜品外表比預期有所出入😅 簡單說

多士配蕃茄乾橄欖油
微熱多士配番茄乾醬比平時配牛油特別

味淋雞泡魚 乾梅漬蕃茄 日本芥辣雲耳

蜜瓜螺片豬骨湯

香煎蟹餅配明太子蛋黃醬
香煎蟹餅上菜時非常熱, 蟹餅內有多多蟹肉, 口感啖啖肉.

意大利風乾火腿, 布里芝士雞卷配牛肝菌醬

頂級肉眼扒配玉米餅 風乾蕃茄香草牛油

木瓜燕窩桃膠果凍
甜品外表比預期有所出入😅 簡單說這是一個有木瓜粒果凍, 旁邊有幾粒圓肉. 有點失望.

牛角酥窩夫配岩鹽焦糖開心果雪糕
甜品是一個普通細細的窩夫, 想不到與牛角酥有什麼關係, 因為不是內有層次&鬆化😅 配一個焦糖開心果雪糕, 整體普普通通.

熱咖啡
普通一杯熱咖啡用來作晚餐的尾聲

餐廳室內面積不大, 不過窗外景色美麗. 餐廳員工服務良好. 整體用餐ok, 本人覺得甜品比較遜色.
2022-08-27
$400 (Dinner)