2022-08-13
突然間好想鋸扒,收工去咗銅鑼灣登龍街永光中心「鐵板一BG Steak & Pasta」食dinner🍴店內地方寬敞舒適,燈光明亮,感覺乾淨衛生炸薯條配黑松露醬粗薯條份量充足,炸得金黃香脆,唔油膩,滿載薯香。沾上香濃黑松露醬後食用更滋味五道菜生酮食肉瘦套餐生酮套餐係餐廳新推出的,價值$328,合共有五道菜,包括餐湯、沙律、主菜、甜品或水果及飲品意大利雜菜湯及餐包雜菜湯酸甜開胃,內含豐富蔬菜增添口感。餐包小巧迷你,鬆軟可口牛油果素菜沙律雜錦沙律菜新鮮爽脆,牛油果好軟滑,加咗日式芝麻醬作點綴,更美味主菜自選主菜可以從扒類及海鮮類各選一款,我就揀咗美國雞扒及三文魚柳。雞扒勁大塊,啖啖肉,嫩滑又juicy,鮮雞味濃!三文魚柳外脆內軟,充滿魚鮮味及魚油香,好好食哦!伴碟配有炒青菜,碧綠爽脆,健康滋味鐵板燒紐西蘭牛柳熱辣辣的鐵板扒餐有好多款揀,紐西蘭牛柳有2大塊,份量十足,啱晒食肉獸!牛柳口感軟嫩,肉味濃郁,配上黑椒汁食用更加美味水果拼盤精美水果有西瓜、菠蘿及鮮橙,冰凍又清甜熱檸檬茶
炸薯條配黑松露醬
五道菜生酮食肉瘦套餐
意大利雜菜湯及餐包
牛油果素菜沙律
主菜
鐵板燒紐西蘭牛柳
水果拼盤
精美水果有西瓜、菠蘿及鮮橙,冰凍又清甜
熱檸檬茶