2004-08-15 16 views
尋晚同幾個朋友八個人來打邊爐,有提議過去有骨氣但其中有人極力推祟呢度,所以就來試新野。星期六晚人都算多,叫了兩個窩,分別是鳳爪豬骨窩及豆腐魚湯窩。可能係由豬骨窩開始,鮮甜的窩底已經是打邊爐的「must have item」。兩個窩底都不錯,鳳爪豬骨就多料,豆腐魚湯就較鮮甜,不過說到尾我還是喜歡最元祖的濃味純豬骨窩底。邊爐食料都算新鮮,肥牛不算很肥,不過好似而家靚肥牛是越來越少;生蠔都幾好,不過近排風頭火勢,要食全熟,自然影響食味;呢度都有手製魚茸麵,睇怕好快會出羊茸麵!連啤酒埋單一千二百幾,一人百五蚊,以火窩來說中等價錢咁啦!
連啤酒埋單一千二百幾,一人百五蚊,以火窩來說中等價錢咁啦!