2023-05-17 329 views
呢間位於Rosewood嘅意大利餐廳,走親民價格、casual dining路線。網上評價有好有壞都幾兩極,153又覺得唔錯喎😛不過環境氣氛就的確幾好,當日同朋友慶祝生日,侍應姐姐仲送多咗兩件甜品比我哋,超好人❤️❝ Polpo E Olive | $260粒粒八爪魚頗有咬口卻不過韌,沾上橄欖油都幾開胃🐙 作為前菜很不錯☺️評分:7.5/10❝ Patate E Salsiccia | $110Pizza底外脆內軟,記得趁熱食,新鮮焗起口感是最正的!餡料有意大利肉腸、水牛芝士等等,加上薯仔,飽足感十足🫶🏻評分:7.5/10❝ Rigatoni alla Carbonara | $238正宗卡邦尼是不落忌廉的!醬汁用上咸香較重嘅羊奶芝士,奶油般順滑嘅質感,完美包裹住每條粗管麵❤️餐廳更按傳統做法,以意式豬面頰肉入饌,咬落香脆、入口散發獨特嘅油脂芳香✨ 雖然味道有少許偏咸,但整體還是不錯的!評分:7/10❝ BABÀ | $88BABÀ 口感濕潤而鬆軟,咬落去有啲似浸咗冧酒嘅糖沙翁👀因為甜度較高,而且酒味濃烈,未必人人接受到,想試嘅朋友要有定心理準備😂評分:6.5/10❝ Vanilla Cus

❝ Polpo E Olive | $260

❝ Patate E Salsiccia | $110

Pizza底外脆內軟,記得趁熱食,新鮮焗起口感是最正的!

餡料有意大利肉腸、水牛芝士等等,加上薯仔,飽足感十足🫶🏻

評分:7.5/10

正宗卡邦尼是不落忌廉的!

雖然味道有少許偏咸,但整體還是不錯的!

評分:7/10

❝ BABÀ | $88

BABÀ 口感濕潤而鬆軟,咬落去有啲似浸咗冧酒嘅糖沙翁👀

評分:6.5/10

❝ Vanilla Custard Aragoska | $70

包體如牛角酥般香脆,盛載住滿滿嘅雲尼拿吉士。食落外脆內軟,切落去係會爆餡的!

甜度亦唔算太高,個人認為比 BABÀ 更適合亞洲人口味,值得一試👍🏻

———

BluHouse @bluhousehk