2023-03-05 68 views
西環尾厚和街有好多餐廳,今次我地又再揀返鳴虎 因為覺得佢價錢合理野食又唔錯~ 日本魚乾豬骨湯拉麵 $88湯底是由四種魚和秘製豬骨湯所熬煮而成,帶有濃郁的魚香和豬骨香,湯汁濃郁,入口順滑,令人越食越上癮。蝦味噌豬骨湯拉麵 $88湯底是由北海道鮮蝦、櫻花蝦粉和味噌所熬煮而成,味道鮮美,令人垂涎欲滴。湯汁充滿蝦香味,加上味噌鹹中帶甜,讓人回味無窮。呢度嘅拉麵大致一樣都有木耳絲、紫菜、自家製火炙叉燒、流心蛋等配料。而麵條口感彈牙有嚼勁,與不同口味嘅湯汁都能十分完美地搭配,讓人陶醉其中。炸雞 $48炸雞外皮酥脆口感十分出色,內裡肉汁豐富,咬下去的那一瞬間,香氣喺口腔中爆發出來。

日本魚乾豬骨湯拉麵 $88

蝦味噌豬骨湯拉麵 $88

湯汁充滿蝦香味,加上味噌鹹中帶甜,讓人回味無窮。

炸雞 $48